Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Neem altijd een reisverzekering voor medische hulp

door Tony Duchenne Leestijd: 2 minuten

Veruit de meest gestelde vraag als het gaat om medische hulp in het buitenland is of een reisverzekering bovenop een aanvullende verzekering nou wel echt noodzakelijk is. Wij geven graag het antwoord. 

Sommige kosten voor medische zorg worden zowel door de basis-, aanvullende- als reisverzekering gedekt. Deze overlap van vergoedingen wordt ook wel samenloop genoemd. Om deze kosten vergoed te krijgen is het onbelangrijk welke verzekering je aanspreekt voor de vergoeding van je zorgkosten op reis. Verzekeraars hebben hiervoor namelijk een convenant hiervoor in het leven geroepen: het Convenant samenloop zorgverzekeringen/reisverzekeringen.

In het convenant is vastgelegd welke verzekeraar welke kosten voor zijn rekening neemt. De verzekeraar die door een verzekerde het eerst benaderd wordt, neemt de schadeclaim in behandeling en wikkelt deze volledig af. Daarna wordt door die verzekeraar gekeken of bepaalde zorgkosten te verhalen zijn op bijvoorbeeld een basis- of aanvullende verzekering van een andere verzekeraar. 
blog-reisverzekering-groot.jpg


Is een reisverzekering voor medische hulp wel echt nodig?

De conclusie is wat ons betreft helder. In het geval van noodzakelijke medische zorg biedt jouw zorgverzekering overal ter wereld dekking tot maximaal de kosten die in Nederland betaald worden voor soortgelijke zorg. Als de zorg in het buitenland dus duurder is dan in Nederland, moet je bijbetalen.

Wil je dat risico niet lopen dan biedt een aanvullende ziektekostenverzekering met buitenlanddekking gedeeltelijk uitkomst. Maar ook een aanvullende verzekering dekt niet alle zorgkosten. Zo is de eigen bijdrage die je in een aantal landen moet betalen niet gedekt en ook niet het eigen risico dat je op jouw zorgverzekering hebt. Een reisverzekeraar daarentegen kan deze kosten wel meeverzekeren.

Wil je dus met een gerust gevoel op vakantie zonder een groot financieel te risico te lopen als je in het buitenland zorg nodig hebt? Dan is het duidelijk dat een reisverzekering met dekking voor medische kosten niet mag ontbreken in je bagage.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 4 februari 2021

Tony Duchenne
Tony Duchenne Gediplomeerd adviseur verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 402
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie