Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp

Nieuwe behandeling toegelaten tot zorgverzekering

door Tony Duchenne Leestijd: 1 minuut

De zorgverzekering wordt per 1 oktober 2016 uitgebreid met een behandeling tegen ernstige chronische darmverstopping. De behandeling zal eerst voorwaardelijk in het basispakket worden opgenomen, dat heeft minister Edith Schippers (VWS) besloten. Daarna wordt gekeken of de behandeling daadwerkelijk werkt en definitief in het pakket komt.

Voorlopige vergoeding

Het gaat om de behandeling sacrale neuromodulatie (SNM) waarbij een onder de huid geplaatst apparaatje elektrische schokjes opwekt die de zenuwen in de darm stimuleren. Voor mensen met een chronische obstipatie waarbij gebruikelijke behandeling niet helpt, is dit het laatste redmiddel.

Voor deze voorwaardelijke toelating is een budget van circa 2,1 miljoen euro beschikbaar. De vergoeding van SNM geldt voorlopig voor de duur van vier jaar en negen maanden.

Voorwaardelijke toelating

Het is gebruikelijk dat veelbelovende behandelingen en medicijnen voorwaardelijk worden opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Patiënten krijgen daarmee eerder toegang tot de zorg die hoopvol voor ze is. In de voorwaardelijke periode wordt dan inzicht verkregen in de effectiviteit en kosten van de behandeling of medicijn waarna een definitieve conclusie wordt getrokken.

Sinds de eerste voorwaardelijke toelating in 2012 zijn er 14 veelbelovende interventies toegelaten tot het basispakket.

Benieuwd wat er allemaal gaat veranderen voor zorgverzekeringen?

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 1 september 2022

Tony Duchenne
Tony Duchenne Gediplomeerd adviseur (zorg)verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie