Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

VinkVink is een nieuwe en goedkope zorgverzekering van Menzis

door Juul Dijkhuis 2 reacties Leestijd: 3 minuten

VinkVink is een nieuw label van Menzis. Het is een zorgverzekering voor de prijsbewuste Nederlander die geen zeer uitgebreide aanvullende zorgverzekering nodig heeft. VinkVink vraagt niet alleen een aantrekkelijke premie voor de basisverzekering, maar ook de aanvullende dekkingen zijn goed betaalbaar. Wat mag je van VinkVink verwachten?

Ontdek de VinkVink polissen
Er zijn steeds minder zorgverzekeraars doordat labels worden opgeheven. In 2022 stoppen Promovendum, Besured en National Academic met het aanbieden van een zorgverzekering. Menzis gaat juist tegen deze trend in. Zij komen met een prijsvechter waarmee ze de focus leggen op eenvoud en een lage prijs. Uiteraard biedt de basisverzekering van VinkVink dezelfde dekking als de duurdere verzekeraars, echter wel tegen een lagere premie.

Voor wie is VinkVink?

Voor iedereen die niet te veel wil betalen voor de zorgverzekering en geen ruime aanvullende verzekering nodig heeft. Door de ruime ongevallendekking in de aanvullende verzekeringen van VinkVink kun je jezelf toch ruim verzekeren als je door een ongeval onverwacht hoge kosten maakt voor fysiotherapie of tandarts. Houd je van eenvoud en extra’s zoals gezondheidsapps? Dan ben je bij VinkVink aan het goede adres.

VinkVink staat in de top 3 van goedkoopste zorgverzekeringen

Deze prijsvechter brengt een lage premie in rekening, maar ze zijn niet de goedkoopste zorgverzekeraar in 2022. Die eer gaat naar ZieZo (Zilveren Kruis) met een premie van € 108,25 per maand. Ook een ander label van Achmea komt met een lagere premie, namelijk FBTO (€ 110,95). Op nummer drie treffen we VinkVink aan met een premie van € 111 (en met het hoogste eigen risico van €  885 slechts € 94). De verzekeringen van FBTO en VinkVink hebben als groot voordeel dat ze alle ziekenhuizen gecontracteerd hebben. Dat heeft ZieZo niet. ZEKUR biedt met € 110,40 ook een aantrekkelijke premie. Helaas hebben zij nog minder dan 50% van de ziekenhuizen gecontracteerd.

Aantrekkelijke aanvullende dekkingen

Ben je op zoek naar een zorgverzekering waarin € 500 aan tandartskosten, 24 fysiotherapie behandelingen en waarin de beugel voor de kinderen is meeverzekerd? Dan moet je niet bij VinkVink zijn. Het is wel de juiste zorgverzekering als je de aanvullende verzekering beperkt wilt aanvullen of als je voldoende hebt aan de basisverzekering. Ze bieden de volgende drie aanvullende dekkingen aan:

  • Buitenland en Tandongevallen:  € 1,50
  • Bundel (met verzekering tegen tandkosten en fysio na een ongeval): € 6,75
  • Tandverzekering (vergoeding tot € 250 – 75% per rekening): € 11,75

Ontdek de VinkVink polissen

Dekking van de aanvullende verzekering Bundel

Met Bundel krijg je aanvullende vergoedingen en toegang tot gezondheidsapps, zoals een fysio zelfcheck en een app voor een fitter leven. Daarnaast heb je recht op 16 fysiotherapiebehandelingen na een ongeval, een tandongevallendekking tot € 10.000 en een 100% vergoeding van medische kosten in het buitenland.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 31 december 2021

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Reacties (2)

Geplaatst door: Ina Takens ()

Bij het bekijken van de aanvullende polissen, zie ik in 'bundel' de vergoeding voor fysiotherapie tot 18 jaar staan, maar moet dat niet zijn 'vanaf 18 jaar'? Of lees ik het verkeerd? Want fysiotherapie tot 18 jaar valt onder de basisverzekering.

Geplaatst door: M.Kleijnenburg ()

heeft VINKVink een contract met ziekenhuis Langeland Zoetermeer? svp. graag bericht van U b.v.dank.

Opmerking van de redactie op 24-01-2022
Bedankt voor je vraag! Ja, we zien in onze vergelijker dat VinkVink een contract heeft met LangeLand ziekenhuis in Zoetermeer. Bij VinkVink kun je in alle ziekenhuizen in Nederland terecht. Groet, Team Poliswijzer.nl
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 402
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie