Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

OHRA verhoogt premie zorgverzekering met ruim 40 euro

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

OHRA heeft de premie van de basisverzekering voor 2018 vrijgegeven. De maandpremie voor 2017 kwam uit op 104,55 euro. Een aantal verzekeraars heeft geen verhoging doorgevoerd voor de zorgverzekering 2018, maar een verlaging. Helaas is het OHRA niet gelukt. De premieverhoging bedraagt ruim 40 euro oftewel 3,40 euro per maand. Dat betekent een stijging van 3,25 %. Weliswaar minder dan vorig jaar, toen ze nog een verhoging doorvoerden van bijna 8%. Wie kiest voor een hoog eigen risico van 885 euro krijgt een korting op de premie en betaalt 91,28 euro per maand.

Na DSW, Stad Holland en Zorg en Zekerheid is OHRA de vierde verzekeraar die de premie bekendmaakt.

Wie is OHRA?

Het is een verzekeraar met 90 jaar ervaring. Ze vallen onder de vlag van Delta Lloyd, maar deze verzekeraar is weer opgeslokt door de grote Nationale Nederlanden. OHRA biedt met haar zogeheten restitutiepolis volledige keuzevrijheid in zorgverleners. Je hoeft dus niet naar het ziekenhuis aangewezen door de verzekeraar. En je hebt voor niet-gecontracteerde zorgaanbieders altijd recht op 100 procent vergoeding van het marktconforme of wettelijke tarief dat geldt voor de behandeling of zorg. Ook voor de aanvullende zorgverzekeringen heeft OHRA verhogingen moeten doorvoeren.

Premies basisverzekeringen OHRA 2018

Zorgverzekeraar Eigen risico Premie 2018 Premie 2017 Verschil in € Verschil in %

OHRA 
standaard eigen risico

€ 385 € 107,95 € 104,55 + € 3,40 + 3,25 %

OHRA
maximaal eigen risico

€ 885 € 91,28 € 87,88 + € 3,40 + 3,87%

Vergelijk alle verzekeringen van OHRA op Poliswijzer.nl 

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 28 oktober 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 402
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie