Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

OHRA verhoogt de zorgpremie met bijna 100 euro

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

Update: Kijk hier voor de huidige premies van OHRA zorgverzekeringen

OHRA heeft de premie van de basisverzekering voor 2017 bekendgemaakt. De maandpremie voor 2017 komt uit op 113,64 euro, een stijging van bijna 8 procent.  Naar eigen zeggen komt de stijging onder andere door hogere zorgkosten. Om de zorgpremie toch betaalbaar te houden, zet OHRA net als vorig jaar eigen reserves in.

Reserves

OHRA geeft aan dat de stijging van de zorgpremie onder meer het gevolg is van de uitbreiding van het basispakket door minister Schippers van Volksgezondheid. Ook zijn er nieuwe en duurdere geneesmiddelen beschikbaar gekomen. 

Vrije zorgkeuze

OHRA kiest bewust voor het standaard aanbieden van volledige vrije zorgkeuze zonder kans op bijbetaling, de zogenaamde zuivere restitutiepolis. Maurice Koopman, directeur OHRA: ‘Zorg is persoonlijk en wij vinden het daarom belangrijk dat onze klanten zelf kunnen kiezen waar en door wie ze behandeld worden.' 

Wat gaat er met de aanvullende verzekeringen gebeuren?

Bij een stijging van de premie voor de zorgverzekering verwacht je ook een stijging van de premies van de aanvullende verzekeringen, en dat klopt ook. De premiestijging in 2017 bedraagt maximaal 10% afhankelijk van de dekking die je wenst. Een voordeel is dat de verzekeraar geen medische selectie hanteert bij het aanvragen van een aanvullende verzekering. Ook aan een wachttijd voor nieuwe verzekerden doen ze niet. Een bijkomend voordeel is dat je via Poliswijzer.nl een hoge korting krijgt.

Korting voor overstappers via Poliswijzer

Overstappen loont, en vooral als je het doet via Poliswijzer.nl. Wij bieden namelijk 8% aan collectiviteitskorting op de basisverzekering. Heb je ook een aanvullende verzekering nodig? Kies deze ook via onze website en krijg op de aanvullende dekking een korting van 5% (m.u.v. OHRA Sterk, OHRA Gezond en Tand Sterk). Altijd leuk een maandelijks terugkerende korting.

OHRA is onderdeel van Delta Lloyd en werd in 1925 opgericht als het 'Onderlinge ziektekostenverzekeringsfonds van Hoogere RijksAmbtenaren'.

Premies basisverzekeringen OHRA 2017

Zorgverzekeraar Eigen risico Premie 2017 Premie 2016 Verschil in € Verschil in %

OHRA 
standaard eigen risico

€ 385 € 113,64 € 105,37 + € 8,27 + 7,8%

OHRA
maximaal eigen risico

€ 885 € 95,53 € 88,70 + € 6,83 + 7,7%

OHRA via Poliswijzer
standaard eigen risico

€ 385 € 104,55 € 96,10 + € 8,45 + 8,8%

OHRA via Poliswijzer
maximaal eigen risico

€ 885 € 87,88 € 79,43 + €8,45 + 10,6%

Vergelijk alle verzekeringen van OHRA op Poliswijzer.nl 

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 28 december 2023

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie