Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

OHRA zorgverzekering 55 euro duurder

door Jeanet Woldring 1 reactie

De zorgpremie van zorgverzekeraar OHRA stijgt in 2016 met 4,63 euro per maand. De restitutie basisverzekering van OHRA komt daarmee uit op 105,37 euro per maand bij een standaard eigen risico van 385 euro. De premiestijging komt onder andere door een stijging van de zorgkosten. Om de zorgpremie ondanks de hogere kosten betaalbaar te houden, zet OHRA eigen reserves in.

Aanvullende verzekering

De premies voor de meeste aanvullende verzekeringen in 2016 blijven gelijk of dalen. Zo zijn de tandartsverzekeringen iets goedkoper geworden. De premies voor de aanvullende verzekeringen die stijgen, stijgen met maximaal 5%. Verder is er voor alle aanvullende zorg- en tandverzekeringen van OHRA geen medische selectie of wachttijd.

Korting

Bezoekers van Poliswijzer.nl die overstappen naar OHRA profiteren van 8,8 procent collectiviteitskorting op de basisverzekering en 5 procent op de aanvullende verzekeringen (m.u.v. OHRA Sterk en Tand Sterk).

Premies basisverzekeringen OHRA 2016

Zorgverzekeraar Eigen risico Premie 2016 Premie 2015 Verschil in € Verschil in %

OHRA 
standaard eigen risico

€ 385,- € 105,37 € 100,74 + € 4,63 + 4,6%
OHRA
maximaal eigen risico
€ 885,- € 88,70 € 84,07 + € 4,63 + 4,6%

OHRA via Poliswijzer
standaard eigen risico

€ 385,- € 96,10
OHRA via Poliswijzer
maximaal eigen risico
€ 885,- € 79,43

Zorg regelen met je mobiel

OHRA investeert volop in haar online dienstverlening. zo kunnen klanten met de OHRA App direct nagaan of een behandeling wordt vergoed. Ook kan een zorgverlener in de buurt worden gevonden waarna je smartphone je naar de zorgverlener navigeert. Maurice Koopman, directeur OHRA: ‘Deze nieuwe functionaliteiten zijn bedoeld om het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken. Ze zijn een logische aanvulling op het eenvoudig declareren van zorgkosten via de App wat al door veel van onze klanten wordt gebruikt.’

OHRA bestaat al ruim 90 jaar, is een merk van Delta Lloyd en heeft inmiddels meer dan 544.000 zorgverzekerden. De afkorting OHRA staat voor: Onderlinge ziektekostenverzekeringsfonds van Hoogere RijksAmbtenaren. Het heeft zorgverzekeraar CZ als risicodrager en zorginkoper voor de zorgverzekering.

Vergelijk alle verzekeringen van OHRA

Deel dit artikel op:

Gepubliceerd: dinsdag 17 november 2015

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur
Jeanet Woldring is als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de eindredactie van de nieuws- en persberichten op Gaslicht.com. Jeanet is gespecialiseerd in alle energiediensten en energieproducten die op Gaslicht.com vergeleken worden, zowel voor de zakelijke als consumentenmarkt. Daarnaast is Jeanet al 20 jaar werkzaam in de energiebranche en heeft daardoor brede kennis opgedaan over de wereld van energie.
Volg Jeanet op: Linkedin

Reacties (1)

Geplaatst door: A. L. Weier ()

Mijn premie is met maar liefst € 400 per jaar verhoogd.
Ik zou graag willen weten waarom, want ik betaal een
onwaarschijnlijk hoog bedrag.

Opmerking van de redactie op 11-01-2016
Dat is een vervelende en flinke verhoging inderdaad. Een premieverhoging is juist vaak de aanleiding om de zorgverzekering te vergelijken en te zien of het goedkoper kan. Daar kunnen we je misschien bij helpen met onze zorgverzekering vergelijker. Als je wilt weten waarom de premie van je zorgverzekering zo hoog is kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van jouw zorgverzekeraar. Ook kun je op het polisblad van je zorgverzekering zien waarom en hoeveel jij betaalt voor je zorgverzekering.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 504
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie