Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Olympische Zorg Zomer: doe mee met de Olympische Spelen van jouw zorgverzekeraar

door Lesley Anker Leestijd: 3 minuten

De Olympische Spelen 2021 beginnen op 23 juli in Tokio. Niet alleen de topsporters zijn aan zet, ook jij kunt meedoen met de Zomerspelen. Win olympische medailles in de Olympische Zorg Zomer. Benieuwd wat jouw verzekeraar organiseert?

olympische-spelen-blog-1.png

Gezondheidsprogramma’s

Zorgverzekeraars doen meer dan alleen verzekeren. Zij streven er ook naar om mensen gezonder te maken. Bijvoorbeeld door een motivator te zijn om meer te bewegen, gezond te eten en te ontspannen. Daarom bieden zorgverzekeraars (gratis) gezondheidsapps aan en organiseren zij zo nu en dan lifestyle evenementen. 

Olympische Spelen andere jaren

Een goede inhaker zijn de Olympische Spelen. Zo organiseerde a.s.r. al eerder de Andere Spelen. Kinderen konden door heel Nederland gratis minder bekende, ‘andere’ sporten uitproberen, zoals kaatsen, bossaball en zwaardvechten. Achmea, waaronder bijvoorbeeld de zorgverzekeraars FBTO, De Friesland en Zilveren Kruis vallen, veilde in 2014 de Olympische Fakkel. De opbrengst ging naar het Jeugdsportfonds. Achmea was ook partner van het sportevenement dat daaraan voorafging: de Europese Jeugd Olympische Spelen van 2013. Hier deden 2300 jonge topsporters aan mee uit verschillende Europese landen.

SamenGezond ZomerSpelen 2021 van Menzis

Menzis heeft deze Olympische Zorg Zomer iets leuks bedacht. Vanaf 26 juli t/m 29 augustus 2021 kun je olympische medailles verdienen met de SamenGezond ZomerSpelen. Met deze medaille kun je een Cortina fiets winnen of één van de andere 5.000 prijzen. Het enige wat je hoeft te doen is de SamenGezond-app openen en aan de slag gaan met jouw weekdoelen. Hoe meer weekdoelen je haalt, hoe groter de prijs. De app kun je gratis downloaden als je dat nog niet hebt gedaan. Ook als je niet bent verzekerd bij Menzis

Verzekeraar Allianz brengt atleten en fans samen

Niet alleen zorgverzekeraars willen iets betekenen voor de sport. Ook Allianz, de internationale verzekeraar die onder andere auto-, woon- en reisverzekeringen aanbiedt, doet dit jaar mee. Zij werken al sinds 2006 samen met de Paralympische Spelen. Nieuw dit jaar is de samenwerking met de Olympische Spelen. Ook de Allianz Sportkampen zijn nieuw. Hier zullen jongeren verschillende sporten kunnen uitproberen en in contact kunnen komen met atleten. Waar en wanneer de Allianz Sportkampen precies zullen starten is nog niet duidelijk, maar dat het eraan komt is zeker.

Zorgverzekeraars in gesprek met Nederlandse olympische kampioenen

Van onze topatleten kunnen wij nog veel leren: op sportgebied, maar ook mentaal. Daarom ging De Friesland in gesprek met Olympisch turnkampioen Epke Zonderland. Epke geeft tips hoe we veerkrachtiger in het leven kunnen staan. Tip 1 is het vinden van een relaxmomentje tussen onze drukke levens door. De andere tips lees je op de website van de verzekeraar. Univé sprak met onze Olympische zwemtoppers Ranomi Kromowidjojo en Ferry Weertman over het afblazen van de Olympische Spelen in Tokyo vorig jaar. Hun reactie lees je in het interview.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 23 juli 2021

Lesley Anker
Lesley Anker Online Productspecialist Verzekeringen

Lesley is sinds 2019 werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan Lesley je het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Lesley vindt het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 402
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie