Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Stad Holland verlaagt de premie voor de zorgverzekering in 2018

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

Stad Holland is de tweede zorgverzekeraar die de premie voor de zorgverzekering van 2018 bekend maakt. Net als DSW komt ook Stad Holland met goed nieuws. De zorgverzekering gaat in 2018 namelijk ook bij deze verzekeraar goedkoper worden. Ze verlagen met € 18 per jaar. DSW verlaagde maar met € 6. Stad Holland is onderdeel van het concern DSW. Een verlaging van de premie voor 2018 komt daardoor niet als een verrassing. Ook Stad Holland voert, net als DSW, een symbolische verlaging van het eigen risico van € 10 door.

De basisverzekering leek op Prinsjesdag 2017 nog fors duurder te worden. Toen werd nog een stijging van € 6 per maand voorspeld, de werkelijkheid is dus aanzienlijk beter.

Hoe doet Stad Holland het ten opzichte van andere verzekeraars?

Dat is nu inderdaad de grote vraag. Stad Holland was gerekend over 2017 niet één van de goedkoopste verzekeraars. Nu ze de premie voor 2018 verlagen kan het een compleet ander verhaal worden. 

Poliswekker

Wil je ook op de hoogte blijven van de premies van andere verzekeraars? Hiervoor kun je de Poliswekker zetten. Zodra alle zorgverzekeraars de premies voor 2018 bekend hebben gemaakt, stellen wij jou hiervan op de hoogte. 

Premies basisverzekeringen Stad Holland 2018

Zorgverzekeraar Eigen risico Premie 2018 Premie 2017 Verschil in € Verschil in %

Stad Holland 
standaard eigen risico

€ 385 € 110,50 € 112,00 - € 1,50 - 1,3%

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: woensdag 30 december 2020

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie