Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Overstappen moet je vooral een goed gevoel geven

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Jaarlijks stappen rond de miljoen mensen over naar een andere zorgverzekeraar. Een meerderheid van de Nederlanders blijft dus bij de huidige verzekeraar. Deze mensen laten zich niet leiden door berichtgeving in de media dat overstappen loont. Want niet alles draait voor deze mensen alleen om een lagere premie. Toch is het goed om elk jaar je huidige verzekering onder de loep te nemen. Weten waarom?

Goed gevoel
Het kan zo maar zijn dat uit een vergelijking blijkt dat een andere verzekering je een nog beter gevoel kan geven. En mocht dit niet het geval zijn dan moet dit voor jou toch ook weer een goed gevoel zijn dat je huidige verzekering nog steeds het beste bij je past. Poliswijzer.nl vindt namelijk dat overstappen jou vooral een goed gevoel moet geven.

Enkele 'goed gevoel' tips bij het vergelijken:

  • Ben je iemand die geen tot weinig zorg nodig heeft? Dan kun je overwegen alleen een basisverzekering te nemen volgend jaar. Eventueel met een maximaal eigen risico. Maar doe dat alleen als je een financiële tegenvaller van 500 euro goed kunt opvangen als je tóch ineens veel zorg nodig hebt.
  • Ben je iemand die wel zorg nodig heeft maar niet veel? Kijk dan of deze zorg vanuit de basisverzekering gedekt is. Mocht blijken dat niet alle zorg uit de basisverzekering vergoed wordt dan kun je overwegen een aanvullende verzekering te nemen. Reken daarbij uit of de vergoeding uit dit aanvullend pakket opweegt tegen de premie per jaar.
  • Heb je een grote zorgbehoefte? Dan is het vooral belangrijk om te kijken naar de vrije zorgkeuze en of een zorgverzekeraar een medische selectie hanteert bij de aanvullende verzekeringen. Een verzekeraar zonder een medische selectie accepteert namelijk iedereen. Ook als je heel veel zorg nodig hebt.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: maandag 11 september 2017

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie