Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Samen met gemeente Zwolle helpen wij inwoners aan een goede zorgverzekering

door Juul Dijkhuis Leestijd: 4 minuten

Iedereen heeft recht op een betaalbare zorgverzekering. Vanuit deze gedachte hebben we vier jaar geleden Zorgverzekering op Maat opgezet. Inmiddels doen 17 gemeenten mee. Als betaalbaar alternatief voor de gemeentepolis helpen wij mensen met een kleine portemonnee aan een zorgverzekering afgestemd op de eigen wensen. Maandelijkse besparingen van € 50 zijn geen uitzondering. Zwolle heeft zich dit jaar als nieuwste gemeente bij Zorgverzekering op Maat aangesloten.

zwolle.png

Tot 1 januari 2022 heeft gemeente Zwolle bij zorgverzekeraar Salland een gemeentecollectief. Inwoners met de gemeentepolis en inwoners met een inkomen tot 130% van het minimumloon krijgen de kans om met hulp en advies van de verzekeringsexperts van Poliswijzer.nl een andere zorgverzekering te vinden. Hiermee dienen we twee doelen. We laten inwoners besparen op de maandlasten in 2022 en met een beetje hulp stimuleren we de zelfredzaamheid. Volgend jaar kunnen ze online zelf op zoek naar de best passende zorgverzekering van 2023.

Wat is Zorgverzekering op Maat?

In gemeentecollectieven hebben inwoners vaak de keuze uit twee (soms drie) uitgebreide pakketten. In sommige gevallen draagt de gemeente bij aan de kosten van deze pakketten. Ook mensen die weinig zorg nodig hebben, sluiten deze naar verhouding dure, uitgebreide zorgverzekeringen af. Er zijn ook verzekerden die specifieke zorgwensen hebben en daarom beter bij een ander pakket passen. Met de Zorgverzekering op Maat sluiten de inwoners een zorgverzekering af die is afgestemd op de eigen wensen. Met twee voorbeelden uit de praktijk leggen we de werking van Zorgverzekering op Maat uit.

zom.PNG

Voorbeeld 1

Een mevrouw kwam op het spreekuur voor advies over haar zorgverzekering. De huidige verzekeraar brengt haar in 2022 een premie van € 162 per maand in rekening. Onze adviseur heeft haar huidige zorgverzekering als uitgangspunt genomen en heeft de dekkingen geschrapt die ze echt niet gebruikt. Het ging om de dekking voor de beugel van de kinderen (ze heeft namelijk geen kinderen). De dekking voor alternatieve geneeswijzen kon eruit en ze was veel te ruim verzekerd voor fysiotherapie. Bij de tandarts verwachtte ze geen kostbare ingrepen. Ze is overgestapt naar de best passende zorgverzekering tegen een premie van € 134

Besparing (zonder in te leveren op kwaliteit): € 162 - € 134 = € 28 x 12 = € 336 per jaar
Ze was in de veronderstelling dat haar zorgtoeslag zou dalen, maar dat blijft gelijk. De zorgtoeslag is namelijk niet gekoppeld aan de eigen premie van de zorgverzekering.

Voorbeeld 2

Een gezin (twee volwassenen en twee kinderen) betalen nu voor de zorgverzekering € 324 per maand. Beide kinderen krijgen in 2022 een beugel. In de huidige zorgverzekering zit een dekking voor de beugel van € 500 met een vergoeding van 75% per rekening. De nieuwe zorgverzekering voor het gezin kost € 285. Het premieverschil is groot, maar het grote verschil wordt vooral gemaakt door de dekking van de beugel. De nieuwe verzekeraar vergoedt namelijk € 1.500 per kind voor de beugel (orthodontie).

Besparing aan premie: € 324 - € 285 = € 39 x 12 = € 468
Besparing voor de beugel: € 1000 (uitgaande van beugelkosten van € 1000 in 2022 per kind)

Nuttig werk voor de inwoners van Zwolle

Inwoners die naar de spreekuren komen krijgen advies op maat. Ze gaan dus de deur uit met de zorgverzekering die het beste bij ze past tegen de laagste premie. De inwoners leveren niet in op dekkingen die ze nodig hebben in 2022. Wij verwijderen juist dekkingen waar ze geen gebruik van maken en vergelijken vervolgens alle in Nederland actieve zorgverzekeraars. 

Poliswijzer.nl is dus maatschappelijk betrokken en zorgt ook nog voor meer ruimte in de budgetten van inwoners van Zwolle. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Lees meer over Zorgverzekering op Maat.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 26 augustus 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie