Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Premie zorgverzekering dubbel afgeschreven?

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Consumenten die in de laatste weken van december zijn overgestapt naar een andere zorgverzekeraar krijgen mogelijk een dubbele rekening in de brievenbus of mailbox. Door zowel de oude als de nieuwe zorgverzekeraar wordt de premie voor de maand januari 2016 in rekening gebracht. Hoe komt dit en wat kun je eraan doen?

Premie automatisch teruggestort

Wanneer je eind december overstapt naar een andere verzekeraar is het meestal zo dat de incasso-opdracht al verstuurd is naar de bank. Verzekeraars kunnen dit niet meer stopzetten. Zij hebben enige tijd nodig om hun administratie aan te passen als je overstapt. Doe je niets, dan storten ze het in januari automatisch aan je terug. Naar eigen zeggen gebeurt dit zo snel mogelijk.

Dubbel betaalde premie terug laten storten 

Soms kan het wel even duren voor de opzegging verwerkt is en je de premie terug krijgt. Wil je daar niet op wachten? Dan kan je de premie van je oude verzekering terug laten storten. Je draait dan de automatische incasso terug. Zorg ervoor dat je zeker weet dat je nieuwe verzekeraar je heeft geaccepteerd. Anders zou je door het terug laten storten van je premie onverzekerd kunnen zijn. En je moet ook zeker weten of de verzekeraar het inmiddels niet heeft teruggestort. Anders laat het je onterecht storneren en ontvang je een betaalherinnering van je oude verzekeraar omdat je een maand te weinig heb betaald.

Nog niets vernomen?

Het ook kan zijn dat je nog niets hebt vernomen van je nieuwe zorgverzekeraar. Neem dan zelf even contact op. Als jouw oude zorgverzekering voor 1 januari is opgezegd, kun je de hele maand januari gebruiken om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Deze gaat dan met terugwerkende kracht in werking. Je bent dus nooit onverzekerd.

Deel dit artikel op:


Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie