Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Per 2022 krijgen de verzekerden een polis van VGZ. Wat gaat er veranderen?

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

Het landschap van de Nederlandse zorgverzekeraars wordt weer kleiner. Iedereen met een polis bij Promovendum, Besured of National Academic kunnen in de tweede helft van november een nieuwe polis verwachten van VGZ. Deze verzekeraar was al het grote label achter deze kleine zorgverzekeraars, maar gaat nu ook de verzekerden overnemen. Je stapt dus over naar een nieuwe verzekeraar. Wat zijn hiervan de gevolgen voor de dekking en de premie in 2022?

tussentijds-overstappen.png

De ongeveer 200.000 verzekerden van Promovendum, National Academic en Besured krijgen binnenkort een nieuwe polis thuisgestuurd van VGZ. Het is nog maar de vraag wat de gevolgen zijn voor de verzekerden. Ze kunnen een voorstel van VGZ verwachten met aanvullende dekkingen die lijken op wat ze nu hebben bij Promovendum, Besured en National Academic. VGZ heeft de premie voor 2022 nog niet bekendgemaakt, dus het blijft nog afwachten voor de verzekerden bij de verdwenen labels. Ook de dekking in de zorgverzekering is nog niet bekend.

Let goed op het voorstel van VGZ

Voor mensen die over gaan naar VGZ is het goed opletten. Mogelijk komt de verzekeraar met een basisverzekering en aanvullende dekking die afwijkt van wat je in 2021 had. Je krijgt bijvoorbeeld minder dekkingen. Of mogelijk zit datgene niet meer in de nieuwe verzekering, waar jij specifiek voor hebt gekozen bij één van de drie labels. Een extra reden om goed te vergelijken dus.

Check de dekking in je zorgverzekering

Jaarlijks stapt tussen 6% en 7% van de Nederlanders over naar een andere zorgverzekering. Wat men vaak niet beseft is dat het blijven zitten waar je zit niet automatisch betekent dat je goed zit. Verzekeraars kunnen ingrijpende veranderingen doorvoeren in de aanvullende verzekeringen, waardoor je huidige zorgverzekering niet meer de beste keuze is. 

Voor verzekerden van Promovendum, National Academic en Besured speelt dat nu in nog grotere mate. Besured bood jaarlijks een basisverzekering aan met een aantrekkelijke premie. Gaat VGZ deze lijn doortrekken, of worden verzekerden geconfronteerd met een basisverzekering die direct al een tientje duurder is? Als je niets doet, ben je in 2022 verzekerd bij VGZ.

autoverzekeringen-vergelijken-is-simpel-groot.png

Voldoende tijd om te vergelijken

Verzekerden van deze drie labels hebben ongeveer zes weken de tijd om uit te zoeken wat de beste volgende stap is. Gelukkig is het kiezen van een nieuwe zorgverzekering niet zo moeilijk. De dekking in de basisverzekering is overal identiek. De aanvullende verzekeringen verschillen juist sterk qua dekking. Door het vergelijken kom je er achter wat goed bij jou past. Dat kan de VGZ-polis zijn die je in de loop van november ontvangt, maar een overstap naar een andere verzekeraar kan zinvol of zelfs noodzakelijk zijn. In onze checklist lees je waar je op moet letten.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 11 november 2021

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Reageren

Beveiligd met reCAPTCHA - Privacy - Voorwaarden
Google ReCaptcha

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie