Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Ruil in 5 stappen je dure zorgverzekering om

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

Je kunt in 2021 besparen op je vaste lasten door Netflix, de sportschool en andere abonnementen op te zeggen. Als je dat niet zo leuk vindt: het kan ook anders! Je kunt eenvoudig geld besparen door jouw zorgverzekering in te ruilen voor een andere met dezelfde dekking, maar met een veel lagere premie. Dus makkelijk besparen zonder in te leveren op de vergoedingen in je zorgverzekering. Wij leggen uit hoe je dat doet in 5 simpele stappen.

autoverzekeringen-vergelijken-is-simpel-groot.png

Ben je tevreden met de vergoedingen in je huidige verzekering, maar vind je de premie wel erg hoog? Zet je huidige zorgverzekering in onze vergelijker en we laten je zien hoeveel je kunt besparen met behoud van dekking. Door vergoedingen die je toch niet gebruikt uit te zetten, kan de besparing nog veel hoger uitvallen. Benieuwd hoe je makkelijk honderden euro’s bespaart in 2021? 

Stap 1 –  Zet jouw huidige zorgverzekering in de vergelijker

Ga naar onze vergelijker en kies jouw huidige zorgverzekering.

Stap 2 – Kies voor Ja!

Na het invullen van je huidige zorgverzekering, beantwoord je de vraag die onder in staat met ‘Ja’: 

ja-zorgverzekering.PNG

Stap 3 – Verwonder je over de besparing in de zorgverzekering


Boven in de vergelijker staat nu je huidige zorgverzekering. Direct daaronder staat welke zorgverzekeringen dezelfde vergoedingen bieden tegen een lagere premie. Je ziet gelijk het bedrag dat je per jaar bespaart als je overstapt.

Stap 4 – heb je alle dekkingen echt nodig?

Mogelijk kun je nog goedkoper uit zijn door vergoedingen die je niet nodig hebt te schrappen. Aan de linkerkant in de vergelijker staan nu de filters voorgevuld met de aanvullende dekking uit je huidige zorgverzekering. Neem deze kritisch door en schrap of verminder de voor jou zinloze dekkingen. Stel jezelf bijvoorbeeld deze vragen:

  • Geloof je niet in alternatieve geneeswijzen? Verzeker het dan niet mee
  • Heb je geen kinderen? Zet orthodontie tot 18 jaar dan op nul
  • Heb je een kunstgebit? Verwijder de tandverzekering
  • Ben je nu verzekerd voor veel behandelingen van de fysiotherapeut, maar maak je er nauwelijks gebruik van? Kies dan voor minder behandelingen en kijk welke invloed dit heeft op de premie.  

aanvullende-dekkingen-beperken.PNG

Stap 5 – Sluit de nieuwe zorgverzekering af

Kies je nieuwe zorgverzekering met de zorg die je nodig hebt of achter de hand wilt hebben in 2021, maar tegen een lage premie. Appeltje eitje. Zo kom je in een paar stappen tot de ultieme besparing. SUCCES!

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: maandag 11 september 2023

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Verzekeringsexpert

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 402
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie