Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Ruimere vergoeding voor coronaherstel in basisverzekering

door Lesley Anker Leestijd: 2 minuten

Sinds 18 juli wordt coronaherstel tijdelijk vanuit de basisverzekering vergoed. De minister van Medische Zorg en Sport heeft dit advies van Zorginstituut Nederland overgenomen. Paramedische herstelzorg, zoals fysiotherapie, adem- en ontspanningstherapie, oefentherapie, ergotherapie en diëtetiek was al verzekerd in de basisverzekering. Maar te beperkt als het gaat om corona volgens het Zorginstituut. 

corona-positieve-nieuws.png

Herstelzorg

Mensen die ernstig zijn getroffen door het coronavirus kunnen daar nog lang problemen van ondervinden in het dagelijks leven. Te denken valt aan conditieverlies, kortademigheid, verzwakte spieren en problemen met geheugen. Daarom is eerstelijns nazorg en revalidatie-ondersteuning voor ex-coronapatiënten nu tijdelijk beter verzekerd in de basisverzekering. Hiermee kunnen naar schatting 16.000 patiënten die ernstig zijn getroffen door corona worden geholpen bij hun herstel. 

Tijdelijk meer dekking voor coronaherstel

Er zijn een aantal voorwaarden die aan de ruimere vergoeding van herstelzorg worden gesteld:

  • De coronapatiënten ervaren ernstige klachten door het virus

De dekking geldt bijvoorbeeld voor coronapatiënten die in het ziekenhuis hebben gelegen of thuis erg ziek zijn geweest. Na verdwijnen van het virus ervaren zij nog steeds lichamelijke of psychische klachten. 

  • Er is een maximale duur van de nazorg

De dekking is maximaal 6 maanden geldig. Die 6 maanden gaan in vanaf het moment dat door een medisch specialist of huisarts wordt vastgesteld dat een coronapatiënt nazorg nodig heeft. Er kan wel een uitzondering worden gemaakt voor de maximale dekking als de huisarts dat nodig vindt. Bijvoorbeeld als iemand nog steeds ademhalingsproblemen of problemen met bewegen ondervindt door corona. Dan gaan de 6 maanden nog een keer in.

  • Er is een maximum aantal behandelingen

Binnen die 6 maanden is er ook een maximum gesteld aan het aantal behandeluren. Voor fysiotherapie is dat 50, voor ergotherapie 8 (plus de 10 al verzekerde uren) en voor diëtetiek maximaal 7 behandeluren (plus de 3 al verzekerde uren). 

voorwaarden-vergoeding-herstelzorg-corona-poliswijzer.png

Aanpassen basisverzekering is uitzonderlijk

Het is uitzonderlijk dat de basisverzekering midden in het jaar wordt aangepast. Maar de pandemie is dan ook een bijzondere situatie. Benieuwd wat er nog meer gaat veranderen? Wij houden alles bij over de zorgverzekering van 2021!

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 28 oktober 2022

Lesley Anker
Lesley Anker Expert in verzekeringen & Communicatiemedewerker

Sinds 2019 ben ik werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan ik het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie