Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp

Samenwerking tussen Poliswijzer.nl en gemeente Emmen

door Tony Duchenne Leestijd: 2 minuten

zorg - gezamenlijk.jpg

Gemeente Emmen wil haar inwoners met een laag inkomen helpen met het kiezen van een zorgverzekering op maat. Voor een eerlijke en transparante vergelijking gaan ze daarvoor samenwerken met Poliswijzer.nl van de Bencom Group.

Prijzig gemeentepakket

Veel Nederlandse gemeenten bieden als tegemoetkoming aan inwoners met een laag inkomen een collectieve zorgverzekering aan. Zo ook de gemeente Emmen, die zo’n collectiviteit had opgezet met Zilveren Kruis. De afgelopen jaren bleek dat het gebruik van de collectieve zorgverzekering sterk afnam en de hoogte van de korting minder werd. Bovendien sloot de zorgverzekering niet aan bij de persoonlijke zorgbehoefte. Emmen denkt een passende manier gevonden te hebben met het ontwikkelen van een digitale vergelijkingstool en met het begeleiden van deze inwoners bij het gebruik ervan. 

Intelligente digitale vergelijkingstool

Logo-gemeente-Emmen.jpgVia een onafhankelijke vergelijkingssite blijkt het mogelijk een veel goedkopere zorgverzekering aan te bieden, die bovendien is afgestemd op de persoonlijke zorgbehoeften. Zodoende is de gemeente Emmen uitgekomen bij Poliswijzer.nl.

Wethouder Jan Bos: “Wij vinden het belangrijk dat een zorgverzekering aansluit bij de persoonlijke zorgbehoefte. De digitale vergelijkingstool is een hulpmiddel om dit in kaart te brengen. Daarnaast richt de tool zich op zorgaanbieders in de regio Emmen en kan ook de keuze worden meegenomen dat een medische keuring van te voren niet nodig is. Uit een paar testen bleek dat het een goedkoper alternatief is dan de collectieve zorgverzekering. Zowel voor onze inwoners als voor de gemeente!”

zorg gemeente Emmen.jpg

Zorgverzekering op maat

Poliswijzer.nl is onafhankelijk en in tegenstelling tot sommige andere vergelijkingssites geen eigendom van een grote zorgverzekeraar. Om die reden is het mogelijk om voor iedereen de best passende verzekering te vinden. Vanwege het enorme oerwoud aan basis- en aanvullende verzekeringen verschilt de best passende keuze van persoon tot persoon. Om ervoor te zorgen dat de inwoners van Emmen uiteindelijk op de beste polis uitkomen, gaat Poliswijzer.nl tijdens het komende zorgseizoen de gemeente ondersteunen in het gebruik van de digitale vergelijkingstool. Vanaf medio november kunnen inwoners overstappen van zorgverzekeraar voor het verzekeren van hun ziektekosten. 

Poliswijzer.nl is onderdeel van de Bencom Group, bekend van vergelijkingssites als Gaslicht.com en Bellen.com. Meer details over de samenwerking tussen gemeente Emmen en Poliswijzer.nl volgen in het vierde kwartaal van 2017.
 

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 10 oktober 2019

Tony Duchenne
Tony Duchenne Gediplomeerd adviseur (zorg)verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie