Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Stad Holland verhoogt zorgpremie met 10 euro

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

Update: Kijk hier voor de huidige premies van Stad Holland zorgverzekeringen.

Naast verzekeraar DSW wacht ook Stad Holland niet tot de laatste dag met het bekendmaken van de zorgpremie voor het nieuwe jaar. Zoals verwacht maakt Stad Holland de basisverzekering ook fors duurder. De premieverhoging bedraagt 10 euro en komt hierdoor in 2017 uit op 112 euro.  

Forsere stijging dan voorspeld

De stijging is aanzienlijk sterker dan vooraf ingeschat door het ministerie van VWS. Op Prinsjesdag werd nog uitgegaan van een premiestijging van € 3,50 per maand. Maar de politiek weet uit reacties van meerdere zorgverzekeraars dat ze te laag ingezet hebben.

Stad Holland is een kleine zorgverzekeraar met ruim 87.000 verzekerden. De verzekeraar werkt samen met DSW. De samenwerking hebben ze gezocht om hun service en dienstverlening te verbeteren. En natuurlijk om de kosten te verlagen.

Poliswekker

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze Poliswekker. Op 19 november hebben alle zorgverzekeraars de premies voor 2017 bekendgemaakt. Na aanmelding houden wij jou op de hoogte van de wijzigingen. 

Premies basisverzekeringen Stad Holland 2017

Zorgverzekeraar Eigen risico Premie 2017 Premie 2016 Verschil in € Verschil in %

Stad Holland 
standaard eigen risico

€ 385 € 112 € 102 + € 10 + 9,8%

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 1 september 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie