Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Steeds minder mensen kiezen voor aanvullende zorgverzekering

door Lesley Anker Leestijd: 3 minuten

Alhoewel de meeste mensen een aanvullende zorgverzekering hebben, daalt het aantal ieder jaar weer. Dit blijkt uit onderzoek van Vektis. Steeds meer mensen zien in dat ze de aanvullende zorgverzekering niet nodig hebben. De basisverzekering dekt de meest belangrijke zorg. Kies jij volgend jaar voor een aanvullende zorgverzekering?

Bijna 10% minder aanvullend verzekerden in afgelopen jaren

Dit jaar koos 83,2% voor een aanvullende zorgverzekering. Dat klinkt veel, maar in 2011 was dit nog bijna 90%. Als mensen kritisch naar hun zorgverzekering kijken, komen ze er soms achter dat ze te ruim zijn verzekerd. Het is zonde om premie te betalen voor zorg waar je geen gebruik van maakt. Ook zijn er verzekerden die vinden dat de extra premie niet opweegt tegen de vergoeding die zij krijgen. Als je bijvoorbeeld één of twee keer per jaar naar de tandarts gaat voor alleen een controle, kun je dat beter zelf betalen.

Aanvullende zorgverzekering in 2021: doen of niet?

De basisverzekering is verplicht voor iedereen. Hierin wordt de meest belangrijke zorg vergoed, zoals een bezoek aan de huisarts of een behandeling in het ziekenhuis. Een aanvullende zorgverzekering kan nodig zijn voor bijvoorbeeld fysiotherapie, een beugel voor je kind of de tandarts. Maar verzeker bijvoorbeeld vooral geen alternatieve geneeswijzen of kraamhulp als je er volgend jaar toch geen gebruik van gaat maken.

De Keuzehulp geeft het antwoord

Weet jij niet precies of een aanvullende zorgverzekering handig is voor jou in 2021? Wij helpen kiezen! In de Keuzehulp beantwoord jij een paar vragen en geven wij advies of je een aanvullende zorgverzekering nodig hebt en welke vergoeding jij het beste kunt kiezen. Weet jij al precies welke zorgkosten je volgend jaar gaat maken? Dan rekent deze tool voor je uit of een aanvullende zorgverzekering uit kan.

Top 5 aanvullende zorgverzekeringen voor 'achter de hand' 

Je kunt niet altijd voorspellen welke zorg je volgend jaar nodig zult hebben. Dan kan het fijn zijn om bijvoorbeeld een “beetje” fysiotherapie of een “kleine” vergoeding voor de tandarts achter de hand te hebben. En dus voor een klein aanvullend pakket te kiezen.

Dit zijn de 5 voordeligste basiszorgverzekeringen plus 6 behandelingen fysiotherapie en 75% tot € 250 vergoeding voor de tandarts in 2021:

Zorgverzekeraar

Pakket

Maandpremie

logo-cz-direct.png CZdirect + Aanvullend 3 + Tand 1 75% € 126,95
logo-izz.png IZZ Basisverzekering, Variant Bewuzt + Bijzonder Bewust € 127,40
logo-ditzo.png Goede Keuze met Pechvogelhulp + ZorgBewust + TandGoed € 128,05
logo-cz-direct.png CZdirect + Aanvullend 4 + Tand 1 75% € 128,70
logo-ziezo.png ZieZo Selectief + ZieZo Aanvullend 1 + ZieZo Tand 1 € 129,25


Wil je liever persoonlijk advies van onze onafhankelijke zorgadviseurs? Bel of app naar 050 – 2111 456!

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 28 oktober 2022

Lesley Anker
Lesley Anker Expert in verzekeringen & Communicatiemedewerker

Sinds 2019 ben ik werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan ik het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie