Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp

Veelgestelde vragen over je overstap zorgverzekering 2016

door Jeanet Woldring 1 reactie Leestijd: 2 minuten

Ben je de afgelopen periode via Poliswijzer.nl overgestapt van zorgverzekering voor 2016? En heb je nog niks gehoord van je nieuwe zorgverzekeraar? Of heb je je zorgpas nog niet ontvangen? Door de overstapdrukte in de laatste dagen zou het kunnen dat sommige overstapprocessen zijn vertraagd, waardoor jij van je nieuwe zorgverzekeraar nog niks vernomen hebt. In dit bericht vind je antwoord op de meest voorkomende vragen van de afgelopen dagen.

Mijn oude én nieuwe zorgverzekeraar hebben de premie afgeschreven, wat nu?

Door de overstapdrukte hebben de zorgverzekeraars heel veel nieuwe aanvragen en opzeggingen te verwerken. Het kan hierdoor gebeuren dat er toch een premie voor de maand januari wordt afgeschreven door jouw oude verzekeraar. Ben jij voor 1 januari overgestapt via Poliswijzer.nl, dan is jouw oude verzekeraar opgezegd en ben je aangemeld bij de nieuwe verzekeraar. Je krijgt de onterecht afgeschreven premie dan binnen enkele weken teruggestort op je rekening. Zelf hoef je dus niks te ondernemen. Lees ook: Premie zorgverzekering dubbel afgeschreven?

Waarom heb ik nog geen bericht gehad van mijn nieuwe zorgverzekeraar?

Doordat het merendeel van de overstappers in de laatste week van het jaar is overgestapt, hebben zorgverzekeraars het gigantisch druk. Het kan hierdoor zijn dat je later pas bericht krijgt van jouw nieuwe zorgverzekeraar. Heb je echter een bevestigingsmail ontvangen van Poliswijzer.nl, dan is je overstap gewoon geslaagd. Je bent gewoon verzekerd en je hoeft je geen zorgen te maken. Mocht je toch twijfelen, neem dan even contact op met ons, wij helpen je graag.

Wanneer komt mijn nieuwe zorgpas?

Heb je vóór 1 januari je nieuwe zorgverzekering afgesloten, dan krijg je je zorgpas vermoedelijk in de derde week van januari. Je moet rekening houden met een wachttijd van twee weken nadat je aanvraag is goedgekeurd. Heb je je goedkeuring pas ontvangen in de laatste week van januari, dan ontvang je de pas dus samen met je nieuwe polis in de eerste of tweede week van februari. Is je zorgpas er na drie weken nog niet, dan is het verstandig om contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

Kan ik naar het ziekenhuis zonder nieuwe zorgpas?

Huisartsen, apothekers en andere zorgverleners weten dat in december veel mensen op het laatste moment overstappen en dat mensen hun nieuwe zorgpas nog niet hebben. Je kunt bij twijfel je oude pas nog gebruiken. Jouw nieuwe en oude zorgverzekeraar regelen dit vervolgens onderling met elkaar. Je kunt dus met een gerust hart naar een specialist of andere zorgverlener.

Heb je nog vragen? Wij helpen je graag en zijn telefonisch te bereiken op 050-2111456.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 17 september 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (1)

Geplaatst door: Steenhuis ()

Waarom plaatsen jullie dit als nieuwsbericht en staat dit niet in jullie f.q.a.

Opmerking van de redactie op 06-01-2016
Had ook gekund. We hebben gemeend deze veelgestelde actuele vragen overzichtelijk bijeen te zetten in een nieuwsbericht. Mis je nog antwoorden, dan horen we het graag.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie