Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Kan het uit om brillen en contactlenzen mee te verzekeren in de zorgverzekering?

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

zorg-bril.jpg

Slechts in uitzonderingsgevallen kent de basisverzekering een dekking voor brillen en contactlenzen. Je bent dus aangewezen op de aanvullende zorgverzekering. Bij welke zorgverzekeraar kun je het beste terecht voor de vergoeding van brillen en contactlenzen?

De vergoeding voor brillen en contactlenzen is een dekking die veel mensen overschatten. Vaak gaat het namelijk maar om beperkte vergoeding. Je krijgt bijvoorbeeld een vergoeding voor een bril van € 100 per 3 jaar of € 150 per 2 jaar. Je kunt de kosten daarom beter zelf dragen in plaats van ze te verzekeren. Het is immers niet de bedoeling dat de maandelijkse premie de vergoeding van de verzekeraar overtreft.

Hoe vind je de verzekeraar met de beste dekking?

Het verzekeren van de zorgkosten is maatwerk, maar het is niet moeilijk. Op Poliswijzer.nl kun je de dekkingen kiezen die voor jou van groot belang zijn. Ziekenhuiskosten, de kosten van huisarts, medicijnen en medisch noodzakelijke behandelingen zitten in de basisverzekering. Voor vergoedingen zoals voor fysiotherapie, de tandarts, brillen en contactlenzen heb je een aanvullende verzekering nodig. In onze vergelijker kun je de filters instellen om te komen tot de zorgverzekering die zo goed mogelijk aansluit op jouw wensen.

Wanneer kan het verzekeren van brillen en contactlenzen uit?

Het meeverzekeren van een vergoeding voor brillen en contactlenzen kan alléén uit als je ook voor andere zorgkosten een aanvullende zorgverzekering nodig hebt. De vergoeding voor brillen en contactlenzen zit namelijk meestal verstopt in aanvullende pakketten die ruime dekking bieden. Je krijgt er bijvoorbeeld ook 18 behandelingen van een fysiotherapeut bij. Het probleem is dat de premie voor de aanvullende verzekering wordt afgestemd op het totaal. Dus ook de vergoedingen waar je waarschijnlijk geen gebruik van gaat maken.

Voorbeeld:

Je hebt nu alleen de basisverzekering en een vergoeding voor de tandartskosten tot maximaal € 250. Uitgaande van de tarieven van 2018 kom je bij Univé op een premie van € 111,15 per maand.
Je wilt de verzekering uitbreiden, want je wilt ook een ruime vergoeding voor brillen en contactlenzen. Dat kan, maar de premie stijgt hierdoor naar € 147,45. Je gaat dan € 36,30 per maand meer betalen oftewel € 435,60 per jaar. Het kan dus niet uit. 

Vergelijk daarom eerst voordat je kiest voor een dekking van brillen en contactlenzen. Het is uiteraard niet de bedoeling dat je onder de streep duurder uit bent... Brillen en contactlenzen kun je meeverzekeren, maar let wel op de kosten. Voorkom dat de premie de kosten van een bril overtreft! 

Deel dit artikel op:


Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie