Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Verzekeraar CZ wil kwaliteit ziekenhuis belonen

door Jeanet Woldring

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven krijgt meer geld van zorgverzekeraar CZ als de kwaliteit van de zorg op de afdeling cardiologie verbetert. Het is voor het eerst dat een zorgverzekeraar zo'n overeenkomst sluit met een ziekenhuis. Dat meldt Nu.nl vandaag. CZ en het ziekenhuis zeggen dat op deze manier de kwaliteit omhoog gaat. ''Kwaliteit moet leidend zijn."

Als het hartcentrum beter presteert, dan komt er geld bij, gaat het minder goed dan betaalt het ziekenhuis geld terug. Bij de beoordeling wordt onder meer gekeken naar sterfte, wondinfectie en de kwaliteit van leven van de patiënt. Beide partijen hebben een methode ontwikkeld die meet of de kwaliteit van zorg is verbeterd, gelijk is gebleven of is verslechterd.

De beloning die wordt uitgekeerd wordt gebruikt om innovaties te financieren. Om wat voor bedragen het gaat, is niet bekend.

CZ-bestuurder Wim van der Meeren ziet in de zogeheten value based healthcare de toekomst. ''Ziekenhuizen worden nu betaald voor de hoeveelheid zorg die ze leveren. Maar dat moet anders. Als het aan ons ligt krijgen ze straks geld voor de kwaliteit die zij leveren. Dat is een beter en logischer vertrekpunt.''

De overeenkomst tussen CZ en het Catharina Ziekenhuis geldt voor drie jaar. Het ziekenhuis wil de komende jaren met alle zorgverzekeraars dergelijke contracten afsluiten.

Dianda Veldman, directeur van Patiëntenfederatie NPCF, juicht de overeenkomst toe. ''Het is goed dat er op kwaliteit wordt gestuurd, hoewel dit eigenlijk vanzelfsprekend zou moeten zijn'', zegt de bestuurder. Zij is er niet bang voor dat de kwaliteit van de zorg juist achteruitgaat als het ziekenhuis slechter presteert en er dus minder geld binnenkomt. ''Ze zullen voorkomen dat dit gebeurt''.

Bron: nu.nl

Deel dit artikel op:

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2015

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur
Jeanet Woldring is als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de eindredactie van de nieuws- en persberichten op Gaslicht.com. Jeanet is gespecialiseerd in alle energiediensten en energieproducten die op Gaslicht.com vergeleken worden, zowel voor de zakelijke als consumentenmarkt. Daarnaast is Jeanet al 20 jaar werkzaam in de energiebranche en heeft daardoor brede kennis opgedaan over de wereld van energie.
Volg Jeanet op: Linkedin
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 504
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie