Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Verzekeraar Energiek voor vrouwen stopt

door Jeanet Woldring

Energiek, de verzekeraar speciaal voor vrouwen, stopt per 1 januari 2016. Zij zullen worden overgedragen aan Salland Zorgdirect. De reden dat de verzekering stopt is omdat zij de vrouwspecifieke vergoedingen niet meer tegen acceptabele premies kunnen aanbieden aan consumenten.

Wat gaat er  veranderen?

De klanten van Energiek zullen overgaan naar haar 'grote broer' Salland ZorgDirect, onderdeel van ENO Zorgverzekeraar. De pakketten blijven dezelfde naam houden. Wie bij Energiek de aanvullende verzekering Extra heeft, krijgt  bij Salland ZorgDirect ook de aanvullende verzekering Extra. 

De vergoedingen in het pakket veranderen echter wel. Wat je bij Energiek vergoed kreeg, krijg je misschien bij Salland Zorgdirect niet meer vergoed. Klanten van Energiek hebben inmiddels van Salland ZorgDirect een brief of e-mail ontvangen met de nieuwe premies en voorwaarden. Wie niet naar Salland Zorgdirect wil, kan de verzekering opzeggen en een andere verzekeraar zoeken. Je kunt je verzekering rechtstreeks bij Energiek of Salland ZorgDirect opzeggen. Of je kunt een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Je nieuwe zorgverzekeraar zegt dan de verzekering bij Energiek voor jou op.

Zorgvergelijker

Wil je liever kijken welke zorgverzekering er dan het beste bij je past? Start dan met je zorgpremie 2016 vergelijken. Via Poliswijzer.nl kun je direct zien of je eventuele zorgverleners ook gecontracteerd zijn door de betreffende verzekeraars.

Deel dit artikel op:

Gepubliceerd: dinsdag 24 november 2015

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur
Jeanet Woldring is als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de eindredactie van de nieuws- en persberichten op Gaslicht.com. Jeanet is gespecialiseerd in alle energiediensten en energieproducten die op Gaslicht.com vergeleken worden, zowel voor de zakelijke als consumentenmarkt. Daarnaast is Jeanet al 20 jaar werkzaam in de energiebranche en heeft daardoor brede kennis opgedaan over de wereld van energie.
Volg Jeanet op: Linkedin
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 504
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie