Verzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Verzekerd bij PMA? – Denk om de PMA bonus

door Juul Dijkhuis 9 reacties

PMA is een zorgcollectief van Menzis. Je hebt recht op korting op de twee duurdere basisverzekeringen van Menzis. De PMA-bonus kun je vanaf 1 november weer aanvragen. Je moet er wel zelf om denken.

pma.PNG

De grote Nederlandse verzekeraars bieden niet de goedkoopste zorgverzekeringen aan. Voor verzekerden hebben ze wel 'een doekje voor het bloeden'. Ze kunnen zich verzekeren via één van de collectieven. Maar met de korting horen deze nog steeds niet bij het rijtje met de goedkoopste zorgverzekeringen. Heb je een PMA zorgverzekering? Vergeet dan niet om vanaf 1 november je bonus terug te vragen! 

Wanneer heb je recht op de PMA bonus?

Alle premiebetalende verzekerden met een PMA zorgverzekering hebben recht op deze korting. De hoogte van het bedrag is voor iedereen gelijk. Voor 2019 is de bonus vastgesteld op € 33. Je mag het bedrag ook schenken aan één van onderstaande goede doelen.

pma-goede-doelen.PNG

Hoe vraag je de PMA-bonus aan?

De bonus kun je opvragen via de website van PMA. Je vult jouw gegevens in op de website en dient het vervolgens in. Na beoordeling van de gegevens krijg je de bonus uitgekeerd.

Overschat de voordelen niet

Laat je niet verblinden door een korting op de premie of door een cadeau. Een korting is mooi, maar het gaat om de premie die ze in rekening brengen. In vergelijking met veel andere verzekeraars is de zorgverzekering met de PMA korting en de bonus niet goedkoop.

Wat doe je met de PMA verzekering in 2020?

Vanaf half november kun je weer een zorgverzekering kiezen voor 2020. In de laatste twee maanden van het jaar krijg je de nieuwe polis van PMA opgestuurd. Maar dat wil niet zeggen dat je ook vastzit aan deze verzekering in 2020. Vergelijk zorgverzekeringen en bepaal of de PMA zorgverzekering ook voor 2020 de beste keuze voor jou is. 

Deel dit artikel op:

Juul Dijkhuis

Webredacteur
Juul Dijkhuis
Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Reacties (9)

Geplaatst door: Van keeken c g. ()

Wat is de sluitingsdatum van deze laatstebonus.

Geplaatst door: Nooit geweten van bonus ()

Ik hoorde dat je ook leuke dingen met korting kunt kopen klopt dat?
Verder weet ik nergens van ik hoorde dit vandaag. Graag antwoord.
Vriendelijke groet R K

Geplaatst door: Henny plate ()

Tot wanneer kun je de pma vergoeding van 33 euro aanvragen

Geplaatst door: Truus Kempers ()

Ook wij hoorden afgelopen zaterdag pas van de PMA bonus.
Wij hebben allebei een uitkering IVA en letten op de kleintjes.
Kunnen wij hier nog aanspraak op maken.
Met vriendelijke groeten. truus

Geplaatst door: ajp peters ()

Er wordt gesproken over een nieuwe PMA polis voor 2020....echter niets ontvangen denk ik...kan deze alsnog worden opgestuurd?

Geplaatst door: J.K.Besan ()

Bonus 2020 uitlaten betalen

Geplaatst door: H.J.vanZwieten ()

Heb van de bonis niet geweten vorig jaar. Misschien kunt U mij alsnog helpen. Alvast bedankt.

Geplaatst door: C.a. vlaar ()

De bonus wegens ziekte niet ingevuld in 2018 hebben wij daar nog recht op?

Opmerking van de redactie op 20-11-2019
Bedankt voor je vraag! Voor het antwoord kun je het beste contact opnemen met de verzekeraar zelf. Het telefoonnummer van PMA is: 0180 - 32 02 64.

Ben je in 2019 via PMA bij Menzis verzekerd? Dan kun je vanaf 1 november 2019 tot en met 31 december 2019 inloggen en aanspraak maken op de PMA bonus 2019.
Geplaatst door: Miranda Joërsen ()

Ben jaren verzekerd met pma maar nog nooit geweten dat ik elk jaar recht heb op een bonus kan ik dat van die voorgaande jaren nog claimen ???? Mvg Miranda

Opmerking van de redactie op 18-10-2019
Hallo Miranda,

Blij dat we je hebben kunnen helpen met deze informatie. Waar we jou helaas niet mee kunnen helpen is met de vraag of je de bonus van de vorige jaren nog kunt krijgen. Hiervoor kun je het beste contact opnemen met PMA zelf. Ze zijn te bereiken op het telefoonnummer: 0180 - 32 02 64.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Navigatie