Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp

Voorspelling premie zorgverzekering Prinsjesdag vaak onjuist

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

De politiek voorspelt op Prinsjesdag dat de premie van de zorgverzekering voor 2020 gemiddeld € 3,08 per maand hoger wordt (€ 37 per jaar). De afgelopen jaren zaten ze er flink naast. Dat denken wij beter te kunnen! Met onze eigen data voorspellen we de premie van de vier grote zorgverzekeraars. Benieuwd hoe dat voor jou uitpakt?

prinsjesdag.png

Nu betalen verzekerden gemiddeld € 1384 per jaar aan de basisverzekering die voor iedereen verplicht is. In 2020 wordt dat € 1421, naar verwachting van het ministerie.

Terugblik voorspelling zorgpremie

In voorgaande jaren hebben we gezien dat de politieke voorspelling misschien maar een ‘gokje’ is. Dat blijkt ook uit de verschillen in onderstaande infographic.

voorspelling-prinsjesdag-2019.png

Voorspelling zorgpremie grote vier verzekeraars

Voor onze voorspelling kijken we naar onze premiedata uit het verleden en het premiebeleid van de verzekeraars. Meer dan 86% van de Nederlanders is verzekerd bij de grote vier, namelijk Zilveren Kruis, VGZ, CZ en Menzis. Een grote kans dus dat jij daar ook bij zit.

voorspelling-grote-vier.png

De goedkoopste zorgverzekeringen van 2020

We waren ook benieuwd wat de goedkoopste zorgverzekeraars volgend jaar gaan doen. In 2019 zat de goedkoopste basisverzekering nog onder de honderd euro. Waarschijnlijk gaat dat niet meer gebeuren in 2020. Misschien kan één verzekeraar nog net stunten met een premie onder de honderd euro (€ 99,95?), maar volgens onze voorspellingen lijkt het er niet op.

voorspelling-goedkoopste.png

De goedkoopste zorgverzekeraars zijn moeilijk voorspelbaar, omdat ze de neiging hebben om bij elkaar af te kijken. De goedkoopste basisverzekering krijgt namelijk veel aandacht in de media. Daarom komen de goedkope zorgverzekeraars vaak ook laat met de premie voor het nieuwe jaar. Ze wachten eerst af wat de andere prijsvechters doen.

DSW trapt weer af

Volgende week geeft verzekeraar DSW weer de aftrap voor het zorgseizoen. Andere zorgverzekeraars zijn er naar eigen zeggen nog niet uit, maar DSW wacht de concurrentie niet af. Vanaf 12 november 2019 zijn de premies van alle zorgverzekeraars bekend en kun je weer overstappen!

Poliswekker herinnert je

Wil je als eerste herinnerd worden zodra de zorgpremies voor 2020 bekend zijn? En heb jij je Poliswekker nog niet gezet? Meld je aan voor de Poliswekker. Wij geven je dan een seintje zodat je alle zorgverzekeraars kunt vergelijken. Wij regelen de hele overstap en je oude polis wordt automatisch opgezegd. Makkelijker kunnen we het niet maken!

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: woensdag 18 september 2019

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie