Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Voorwaarden budgetzorgverzekeringen gunstiger

door Jeanet Woldring

Update - De term budgetzorgverzekering wordt niet meer gebruikt door verzekeraars. Maar er zijn nog steeds zorgverzekeringen waarin maar eeen beperkte keuze is in zorgverleners. Ook in 2018 blijft het opletten.

De voorwaarden van de meeste budgetzorgverzekeringen zijn voor het komende jaar een stuk gunstiger dan het afgelopen jaar. Dat is de conclusie van een financiële vergelijkingssite.

Meer zorgverleners gecontracteerd
Dat komt omdat verzekeraars meer zorgverleners hebben gecontracteerd. Daardoor kan zo'n budgetverzekering voor meer mensen interessant zijn.

Een budgetpolis houdt in dat je een lage premie betaalt voor de basisverzekering. Daar staat tegenover dat een beperkt aantal zorgverleners gecontracteerd is. Ga je dan voor een operatie bijvoorbeeld naar een ziekenhuis waarmee een zorgverzekeraar geen contract heeft, dan moet je een deel van de kosten zelf betalen.

Vijf zorgverzekeraars met budgetpolis
Maar volgens de vergelijkingssite zijn veel van deze beperkingen van de goedkopere polissen weggenomen. Voor het komende jaar bieden vijf zorgverzekeraars een budgetpolis aan. Het gaat om Zekur, Univé, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis Achmea.

Deel dit artikel op:

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2015

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur
Jeanet Woldring is als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de eindredactie van de nieuws- en persberichten op Gaslicht.com. Jeanet is gespecialiseerd in alle energiediensten en energieproducten die op Gaslicht.com vergeleken worden, zowel voor de zakelijke als consumentenmarkt. Daarnaast is Jeanet al 20 jaar werkzaam in de energiebranche en heeft daardoor brede kennis opgedaan over de wereld van energie.
Volg Jeanet op: Linkedin
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 504
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie