Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp

Voorwaarden budgetzorgverzekeringen gunstiger

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Update - De term budgetzorgverzekering wordt niet meer gebruikt door verzekeraars. Maar er zijn nog steeds zorgverzekeringen waarin maar eeen beperkte keuze is in zorgverleners. Ook in 2018 blijft het opletten.

De voorwaarden van de meeste budgetzorgverzekeringen zijn voor het komende jaar een stuk gunstiger dan het afgelopen jaar. Dat is de conclusie van een financiële vergelijkingssite.

Meer zorgverleners gecontracteerd
Dat komt omdat verzekeraars meer zorgverleners hebben gecontracteerd. Daardoor kan zo'n budgetverzekering voor meer mensen interessant zijn.

Een budgetpolis houdt in dat je een lage premie betaalt voor de basisverzekering. Daar staat tegenover dat een beperkt aantal zorgverleners gecontracteerd is. Ga je dan voor een operatie bijvoorbeeld naar een ziekenhuis waarmee een zorgverzekeraar geen contract heeft, dan moet je een deel van de kosten zelf betalen.

Vijf zorgverzekeraars met budgetpolis
Maar volgens de vergelijkingssite zijn veel van deze beperkingen van de goedkopere polissen weggenomen. Voor het komende jaar bieden vijf zorgverzekeraars een budgetpolis aan. Het gaat om Zekur, Univé, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis Achmea.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 15 december 2017

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie