Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Wat heb je aan de zorgverzekering tijdens de vakantie?

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

Als je in Nederland blijft is de zorgverzekering niet zo spannend, maar wel voor een buitenlandse vakantie. Wat doe je bij een medisch drama? En wat is hierin de rol van de reisverzekering?

poliswijzer-wintersport-contentartikel-0.jpg

Ik ga op vakantie en ik neem mee…..?

Wij kunnen je niet helpen met het inpakken van de koffers, maar willen jou wel wijzen op wat echt belangrijk is. Nederlandse zorgverzekeraars hebben een alarmnummer die je vanuit het buitenland eenvoudig belt. Het hebben van een Nederlands sprekend klankbord is alleen al prettig. Denk vooral ook om de reisverzekering. Je kunt namelijk met spoed terug moeten naar Nederland of jouw spullen worden gestolen. Medische kosten kun je meeverzekeren in de reisverzekering, maar dat hoeft niet als je ook een aanvullende zorgverzekering hebt met een 100% dekking in het buitenland.

Wil je echt een af te turven lijstje met zaken die je niet moet vergeten? Maak een lijstje op ANWB.nl.

Speciale aandacht voor de wintersportvakantie

Ga je op wintersport? Dan is de reisverzekering nog veel belangrijker. In de reisverzekering moet je meestal de rubriek wintersport speciaal meeverzekeren. Doe dat wel, want anders krijg je geen vergoeding voor medische kosten ontstaan door de wintersport. Ook niet als je medische kosten meeverzekerd hebt.

Feit – Ook in het buitenland kun je in noodgevallen 112 bellen. Dat geldt in ieder geval voor de Europese landen. Pak je echt uit met de voorjaarsvakantie en ga je naar Egypte, Hongkong of Dominicaanse Republiek? Ook daar kun je 112 bellen.

reisverzekering-gevaar.jpgMedische kosten vooral claimen op de reisverzekering

De zekerheidszoekers hebben een zorgverzekering inclusief een 100% dekking in het buitenland en een reisverzekering inclusief medische zorg. Daar kun je voordeel bij hebben. In de reisverzekering geldt geen eigen risico van € 385. In de zorgverzekering wel. Dus heb je jouw eigen risico nog niet opgemaakt en heb je medische zorg nodig? Schakel de reisverzekering in. In de meeste reisverzekeringen kun je het eigen risico in de zorgverzekering later ook nog claimen op de reisverzekering, maar niet altijd.

Ook met een zorgverzekering met 100% dekking van de medische kosten heb je nog steeds een reisverzekering nodig. Ziekte en medische kosten is namelijk nog maar een deel van de risico’s. 

Hoe schakel je hulp in?

Zoek vóór de vakantie uit onder welk nummer je de verzekeraar kunt bereiken. Daar moet je niet mee bezig moeten zijn als de nood aan de man is. Sla het nummer op in jouw telefoon en doe desnoods ook nog een papiertje met het nummer in jouw portemonnee. Op de polis van de reisverzekering staat ook een alarmnummer, of je treft het in de polisvoorwaarden aan.

Onze excuses voor het schetsen van een aantal doemscenario’s, maar we vonden het wel nodig. Alles goed geregeld? Nu de focus weer op de vakantievreugde. Past jouw zorgverzekering toch niet zo goed bij jou? Vanaf half november kun je de zorgverzekering weer beter afstemmen op de wensen.

Deel dit artikel op:


Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie