Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Wat vergoedt de zorgverzekering bij een ski-ongeval?

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

Ga je op wintersportvakantie? Kijk dan vóór vertrek naar je verzekeringen. Als je in de kreukels terugkomt, wil je niet ook nog een gepeperde rekening krijgen voor de zorgkosten. Hoe kun je een financiële zeperd voorkomen?

skivakantie-zorgverzekering.png

Aanvullende zorgverzekering of reisverzekering

Alle zorgverzekeraars bieden dezelfde dekking in de basisverzekering. Hierin zit een werelddekking voor noodzakelijke zorg in het buitenland, maar dat is slechts een deel van het verhaal. Zijn de kosten in het buitenland hoger dan in Nederland gebruikelijk, dan kun je toch nog zelf moeten betalen. Je kunt het financieel dichttimmeren met een aanvullende zorgverzekering of een reisverzekering.

Heb ik 100% dekking in het buitenland?

Heb je een aanvullende zorgverzekering? Mogelijk heb je dan 100% dekking in het buitenland. Is het niet meeverzekerd? Geen probleem, in de (doorlopende) reisverzekering kun je de medische kosten meeverzekeren. Er is wel een valkuil. Vergeet niet om wintersport mee te verzekeren in de reisverzekering. Anders zijn de medische kosten door een ski-ongeval nog steeds niet verzekerd. 

Tip van de Consumentenbond: klik niet klakkeloos de reisverzekering aan die luchtvaartmaatschappijen of reisbureaus aanbieden. Uit recent onderzoek blijkt dat de dekking vaak tegenvalt en de voorwaarden onduidelijk zijn. Zo zijn zoek- en reddingskosten bijvoorbeeld uitgesloten bij sommige verzekeringen. Maar dat blijkt pas na lezing van de uitgebreide polisvoorwaarden.

Zorgverzekering maakt reisverzekering niet overbodig

De reisverzekering is meer dan alleen maar het vergoeden van de medische kosten. Je kunt veel meer ellende over je uitgestort krijgen. Denk bijvoorbeeld aan gestolen bagage of dure ski-spullen. Ook bij een medisch drama kunnen er kosten ontstaan die de zorgverzekeraar niet draagt. Na een ongeval moet je bijvoorbeeld naar Nederland worden gevlogen voor een verdere medische behandeling. Deze zogenaamde repatriëringskosten betaalt jouw zorgverzekeraar niet. Daar heb je toch echt een reisverzekering voor nodig. Aangezien reisverzekeringen ook slecht scoren op bagagedekking is het zaak de polisvoorwaarden goed door te lezen! Let op wat de uitsluitingen van dekking zijn.

Voorkom een dure helikoptervlucht na een ski-ongeval

Altijd al een keer een helikoptervlucht willen maken? In Nederland kun je een vlucht maken voor € 150 voor een half uurtje. Als een helikoper jou na een ski-ongeluk van de piste haalt, maak je flink meer kosten. Ga maar uit van een slordige € 3000. De zorgverzekeraar draagt deze kosten niet. Ook bij hulpverlening met een banaan of een scooter maak je al snel honderden euro’s aan kosten. Zonder een reisverzekering inclusief wintersportdekking draag je deze kosten zelf. 

Heb je vragen over je zorgverzekering? Wij geven je duidelijkheid!

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 16 november 2021

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie