Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp

Welk cijfer krijgt je zorgverzekeraar?

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

Poliswijzer heeft samen met de Telegraaf Media Groep onderzocht hoe tevreden Nederlanders zijn over hun zorgverzekeraar. Dit zogenaamde Nationale Zorgverzekeringsonderzoek is een grootschalig onderzoek over hoe verzekerden de zorgverzekeraars beoordelen. Zij weten uit ervaring wat de minpunten en de pluspunten zijn. Doe er je voordeel mee! Je bent natuurlijk liever verzekerd bij een zorgverzekeraar met een goede beoordeling.

Aan het onderzoek hebben ruim 3000 consumenten mee gedaan. Het gaat om verzekerden die iets te melden hebben over de verzekeraars. Want bijna 9 op de 10 ondervraagden hebben in het afgelopen jaar zorgkosten gemaakt. Zij hebben dus een beroep gedaan op de zorgverzekering. Als iemand iets kan zeggen over de kwaliteit van de verzekeraar, dan zijn zij het wel.

Wat maakt een verzekeraar een goede verzekeraar?

Verzekeraars steken veel energie en geld in het bereiken van potentiële verzekerden. Verzekeraars met een lage zorgpremie leggen de nadruk op de prijs. Verzekeraars die het van andere kwaliteiten moeten hebben, proberen op andere manieren op te vallen. Maar je gaat de verzekering niet afsluiten bij de verzekeraar met de mooiste commercial. Het gaat jou om de beste prijs en de dekking die aansluit op jouw wensen. Als je een beroep doet op de verzekeraar wil je een goede service. Om deze reden hebben wij de beoordelingen van verzekerden toegevoegd aan Poliswijzer.nl. Zo kies je de zorgverzekering die op alle facetten het beste bij jou past.

Waar zijn de verzekeraars op beoordeeld?

Wat is de definitie van een goede verzekeraar? Daar denken verzekerden verschillend over. De een vindt prijs en vrije zorgkeuze belangrijk, terwijl de ander de mogelijkheid wil hebben om online te declareren. De top drie van belangrijkste aspecten waar een verzekeraar aan moet voldoen volgens de ondervraagden zijn:

  • Goede prijs/kwaliteitverhouding
  • Een scherpe premie (los van de kwaliteit van de dekking)
  • Vrije zorgkeuze

beoordeeld op.jpg

Er zijn meer facetten waar verzekerden waarde aan hechten. Duidelijke polisvoorwaarden, betrouwbaarheid en klantvriendelijkheid vinden de ondervraagde verzekerden ook belangrijk. Alle beoordelingen zijn op één hoop gegooid en daar is één rapportcijfer uit gekomen.

Wie zijn de best beoordeelde verzekeraars?

DSW is met een 8,1 als rapportcijfer als beste verzekeraar uit het onderzoek gekomen. Op de voet gevolgd door ONVZ met 8. De nummers drie tot en met vijf zijn verzekeraars die onder de vlag van Achmea werken. Deze verzekeraars zijn: FBTO (7,5), Interpolis (7,3) en De Friesland Zorgverzekeraar (7,3). Waar winnaars zijn, bungelen er ook verzekeraars onderaan. De slechtst beoordeelde verzekeraars van hoog naar laag zijn:

  • Zilveren Kruis (6,5)
  • Menzis (6,4)
  • Avéro Achmea (6,3)

best beoordeelde verzekeraars.jpg

Gemiddeld zijn verzekeraars beoordeeld met een 7. De verzekerden in het onderzoek die het afgelopen jaar geen beroep hebben gedaan op de zorgverzekering beoordelen hun verzekeraar met een 6,3. Zij zijn opvallend negatiever over de zorgverzekeraar.

Bij het kiezen van een zorgverzekering ga je niet blind voor de laagste premie en ook niet voor de verzekeraar met de beste beoordeling. Het gaat om de ideale mix. Daarom is het verstandig om je zorgverzekering te kiezen via Poliswijzer.nl. Let niet alleen op kwaliteit en prijs, maar ook of het aanbod van een verzekeraar goed aansluit op jouw wensen. Aan het rapportcijfer kun je zien wat andere verzekerden van de zorgverzekeraar vinden.

Deel dit artikel op:


Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie