Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Welke aanvullende verzekering kies je voor alternatieve geneeswijzen?

Leestijd: 3 minuten

Alternatieve geneeswijzen zijn er in vele soorten en maten. Voorbeelden van alternatieve geneeswijzen zijn bijvoorbeeld acupunctuur, chiropractie en osteopathie. Alternatieve geneeswijzen worden nooit vergoed vanuit de basisverzekering. Als je de kosten voor alternatieve geneeswijzen wél vergoed wilt krijgen, heb je hier een aanvullende verzekering voor nodig. Ben je op zoek naar een aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen? Wij hebben enkele tips voor je op je op een rijtje gezet die je kunnen helpen met het maken van de juiste keuze.

#1 – Vraag na of je zorgverlener is aangesloten bij een erkende beroepsvereniging

Je krijgt de kosten voor alternatieve geneeswijzen alleen vergoed als je zorgverlener is aangesloten bij een erkende beroepsvereniging. Vraag dus altijd na of dit het geval is bij de zorgverlener van jouw keuze. Als jouw zorgverlener niet bij een erkende beroepsvereniging is aangesloten, ontvang je geen vergoeding.

#2 – Maximale vergoeding per kalenderjaar en maximale vergoeding per dag

De vergoeding van alternatieve geneeswijzen is altijd beperkt tot een maximum bedrag per kalenderjaar. Daarnaast hanteren bijna alle verzekeraars ook nog eens een maximale vergoeding per dag. Bereken daarom van te voren hoeveel kosten je verwacht te gaan maken in 2018.

#3 – De premie moet opwegen tegen de vergoeding(en) die je ontvangt

Het is altijd belangrijk om te checken of de premie die je betaalt voor je aanvullende verzekering opweegt tegen de vergoeding(en) die je ontvangt. Dit kan betekenen dat je ook gebruik ‘moet’ maken van de andere vergoedingen vanuit een aanvullende verzekering, zoals bijvoorbeeld fysiotherapie of een brilvergoeding, als je meer vergoed wilt krijgen dan dat je betaalt aan premie.

Voorbeeld

Stel dat je aanvullende verzekering € 40 per maand kost. Je betaalt dan 12 x € 40 = € 480 per jaar voor je aanvullende verzekering. De vergoeding(en) die je ontvangt vanuit je aanvullende verzekering moet(en) hoger zijn dan € 480 per jaar, wil de aanvullende verzekering rendabel zijn voor jou. Als je vanuit je aanvullende verzekering € 400 vergoed krijgt voor alternatieve geneeswijzen en daarnaast een brilvergoeding ontvangt van € 150, kan de aanvullende verzekering uit, je betaalt namelijk € 480 premie per jaar en je ontvangt een vergoeding van € 550. Een winst van € 70 dus. Dit betekent ook dat het soms goedkoper is om zorg zelf te betalen, dan een aanvullende verzekering af te sluiten. Als je in bovenstaand voorbeeld geen gebruikt had gemaakt van de brilvergoeding, had je verlies geleden aan het afsluiten van de aanvullende verzekering. 

Top 5 zorgverzekeringen met een minimale vergoeding van € 250 per jaar voor alternatieve geneeswijzen

Basisverzekering Aanvullende verzekering Vergoeding alternatieve geneeswijzen Premie per maand
unive 100.gif Univé Zorg Select Aanvullend Goed

100%, maximaal € 45 per dag, maximaal € 300 per jaar

€ 110,70

bewuzt.gif Bewuzt Basis

Tandongevallen + Bewuzt Alternatief Goed

100%, maximaal € 45 per dag, maximaal € 250 per jaar

€ 110,85

ziezo-van-zilveren-kruis (100).gif ZieZo Selectief

ZieZo Aanvullend 2

100%, maximaal € 40 per dag, maximaal € 250 per jaar

€ 112,45

unive 100.gif

Univé Zorg Select

Alternatief 250

100%, maximaal € 45 per dag, maximaal € 250 per jaar

€ 112,90

unitedconsumers-vgz.gif

VGZ Ruime Keuze United Consumers

VGZ Aanvullend Goed

100%, maximaal € 45 per dag, maximaal € 300 per jaar

€ 114,12

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie