Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Welke zorgverzekering kiest een alleenstaande?

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

alleenstaande.jpgWil jij ook niet betalen voor zorg waar je toch geen gebruik van maakt? Dat kan gedeeltelijk! Kies een zorgverzekering zo goed mogelijk afgestemd op jouw zorgbehoefte. Je wilt toch niet meebetalen aan onbruikbare dekkingen?

Verzeker wat je nodig hebt

Aanvullende verzekeringen zijn vaak te ruim. Je betaalt bijvoorbeeld ook voor een beugel voor kinderen die je niet hebt. Of je bent ook verzekerd voor alternatieve geneeswijzen waar je nooit gebruik van maakt. Wat dacht je van aanvullende dekkingen voor zwangerschappen en bevallingen? Verzeker alleen wat je écht nodig hebt. 

De wereldreiziger heeft een aanvullende verzekering nodig

De basisverzekering kent een werelddekking, maar wel met hiaten. Als je medische kosten hoger zijn dan in Nederland gebruikelijk is, blijft er mogelijk toch een te betalen rekening voor jou over. Dat kun je voorkomen met een buitenlanddekking in de zorgverzekering. Sommige verzekeraars hebben deze dekking verstopt in een dure aanvullende zorgverzekering. Bij welke verzekeraars ben je het goedkoopst uit met een basisverzekering + een werelddekking?
 

Top 3 Zorgverzekering + werelddekking premie per maand
Anderzorg  € 108,95
Besured  € 110,15
Promovendum  € 110,15

Kies voor de basisverzekering met extra eigen risico

Heb je een goede gezondheid en verwacht je ook in 2019 geen of weinig medische kosten? Overweeg het verhogen van het eigen risico met € 500 extra. Dit maakt een totaal eigen risico van € 885. In ruil hiervoor krijg je een korting op de premie. Hieronder een top 3 van de goedkoopste zorgverzekeringen met het maximale eigen risico.

Top 3 Zorgverzekering met € 885 eigen risico premie per maand
Zilveren Kruis Ziezo  € 79,95
Anderzorg  € 83,00
Zilveren Kruis Ziezo  € 83,95

Goedkoop tandartskosten verzekeren

De tandartsverzekering is een eigenaardige verzekering. Meestal gelden er maximale bedragen die de verzekeraars uitkeren, bijvoorbeeld maximaal € 500 per jaar. Maar besef goed dat je voor een dergelijke dekking ook een paar honderd euro aan premie betaalt. Bij een verzekeraar betaal je voor een tandartsverzekering van € 500 per jaar bijvoorbeeld een premie van € 325. Het belang om deze kosten te verzekeren is dus maar klein. Wil je goedkoop een deel van de tandartskosten verzekeren? Dan doe je bij de volgende verzekeraars:

Top 3 Zorgverzekering + tandartskostenverzekering premie per maand
Anderzorg  € 118,50
FBTO  € 118,90
De Friesland Zorgverzekeraar  € 119,25

Wil je een vergelijking afgestemd op jouw wensen? Bel één van onze adviseurs voor een advies op maat. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer 050-2111456.
 

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 22 september 2020

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie