Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Werelddekking zorgverzekering gaat nog niet verdwijnen

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Het afschaffen van de werelddekking in de zorgverzekering lijkt nog ver weg. Weinig partijen in de Tweede Kamer voelen ervoor om mensen zelf een zorgverzekering te laten kopen als zij buiten Europa gaan studeren of op vakantie gaan. Ze vinden dat te veel gedoe voor te weinig besparing. Ook Zorgverzekeraars Nederland (ZN) is tegen de plannen van het kabinet om de werelddekking in de zorgverzekering af te schaffen.

Ingewikkeld

Nederlanders die straks buiten Europa reizen zijn dan niet meer via hun basisverzekering verzekerd voor medisch noodzakelijke zorg, tenzij zij vallen onder één van de ingewikkelde uitzonderingen. Het kabinet rekent op een besparing van 60 miljoen euro; dat zou neerkomen op 2 euro minder zorgpremie per verzekerde per jaar. 

Uitstel

Vrijwel alle partijen zetten grote vraagtekens bij het nut van het afschaffen van de werelddekking, omdat minister Schippers niet kan bewijzen dat dat 60 miljoen euro besparing oplevert. De minister vroeg in het debat om uitstel. Zij kon niet meteen alle vragen beantwoorden. De wet had op 1 juli door zowel de Tweede als de Eerste Kamer moeten zijn goedgekeurd. Dan zouden de verzekeraars genoeg tijd hebben gehad om hun producten aan te passen. 

Hiermee is dus uitgesloten dat de Europa-dekking al per 1 januari 2017 ingaat, en blijft de werelddekking voorlopig bestaan. 

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 10 oktober 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie