Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Word ik geaccepteerd voor een nieuwe zorgverzekering?

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

Heb je de zorgverzekering voor 2019 al van jouw huidige verzekeraar ontvangen? Ga maar eerst zitten voordat je de enveloppe opent of het online bestandje download. De premieverhogingen in de zorgverzekering zijn namelijk schrikbarend, alhoewel niet bij alle verzekeraars. Wil je overstappen, maar ben je bang dat de nieuwe verzekeraar je niet accepteert? Wij kunnen je geruststellen en zelfs helpen bij het overstappen.

nietvoorallezorgverzekeringenbenjewelkom.png

Jaarlijks stapt minder dan 7% van de Nederlanders over naar een andere zorgverzekering. De overige 93% blijft zitten. Niet omdat ze razend enthousiast zijn over de zorgverzekering, maar vaak uit angst voor het onbekende. Eén groot misverstand willen wij graag ophelderen. Namelijk: ‘Ik kan niet overstappen naar een andere zorgverzekering, omdat ik jaarlijks hoge medische kosten maak’.

Geldt er een medische acceptatie voor de zorgverzekering?

Voor de basisverzekering moeten verzekeraars iedereen toelaten. Voor de aanvullende zorgverzekering doen de meeste verzekeraars dat ook. Voor de meest uitgebreide aanvullende zorgverzekering kunnen bepaalde verzekeraars toelatingseisen stellen of een wachttijd instellen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij de meest uitgebreide tandartsverzekeringen. Maar laat je zeker niet weerhouden om toch te vergelijken en om over te stappen.  

Vergelijk alleen zorgverzekeringen waar je altijd welkom bent

Wij kunnen ons voorstellen dat je geen aanvullende vragen wilt beantwoorden en daarna afwachten of de verzekeraar jou accepteert. Daarom heeft Poliswijzer.nl een vergelijking voor je gemaakt waarin alleen zorgverzekeringen terecht komen waar ze geen vragen stellen en niet moeilijk doen. Kortom, je wordt altijd geaccepteerd. Ook met jaarlijks hoge medische kosten. Je kunt hier terecht voor het vergelijken zonder beperkingen.

Wil je bij alle ziekenhuizen terecht kunnen en gegarandeerd geaccepteerd worden door de zorgverzekeraar? Ook dat kan. Klik in dat geval hier.

Heb je nog meer wensen en eisen voordat je overstapt? Wij staan jou graag persoonlijk te woord. Je kunt onze zorgexperts bereiken op telefoonnummer:  050-2111456. Via de app kun je gebruik maken van: 06-36228337. Wij kunnen samen met jou de meest ideale zorgverzekering samenstellen.

Deel dit artikel op:


Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie