Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

CZ verwacht een flink duurdere zorgverzekering in 2019

door Juul Dijkhuis 1 reactie Leestijd: 2 minuten

We zitten nog in het eerste kwartaal van 2018, maar CZ komt nu al met een voorspelling voor de hoogte van de premie voor de zorgverzekering voor 2019. Helaas is het slecht nieuws.

Zorgpremie 2019 stijgt dubbel zo hard

De premie voor de zorgverzekering 2019 gaat CZ met minimaal € 84 per jaar verhogen. Een nog sterkere verhoging wordt niet uitgesloten. Ook voor dit jaar hebben ze al een verhoging doorgevoerd, maar voor volgend jaar gaat het om een verdubbeling. "Voor 2019 wordt nu voorspeld dat in heel Nederland de zorgpremie dubbel zo hard zal stijgen als in 2018", zo staat in het jaarverslag van de verzekeraar. In 2018 ging het nog om een verhoging van € 3,40. Er zijn ruim 3,6 miljoen Nederlanders verzekerd bij CZ groep, dus zal het veel Nederlanders treffen.

Waardoor moet de premie flink omhoog?

Een paar jaar geleden is er begonnen met het inzetten van reserves om de premieverlaging beperkt te houden. De zorgverzekeraars beschikken nog steeds over flinke buffers, maar voor 2019 denken ze de rekening bij de verzekerden neer te moeten leggen. Daar komt nog eens bij dat de zorgkosten sterk stijgen. De zorgverzekering kan in 2019 wel € 7 per maand of meer duurder worden. Dit gaat alleen nog maar om de basisverzekering. De meeste Nederlanders worden mogelijk ook nog geconfronteerd met een stijging van de premie van de aanvullende verzekering.

Is de zorgverzekering in 2019 nog betaalbaar?

CZ geeft aan dat de zorgkosten nu niet gedragen kunnen worden met de betaalde premies. Al enkele jaren bieden zij hun basisverzekeringen onder de kostprijs aan. Naar eigen zeggen ging het in 2017 om ruim € 12 per maand per verzekerde, wat door een inzet van 436 miljoen euro uit hun overreserves mogelijk werd gemaakt. Voor de premie van 2018 reserveren ze een bedrag van 259 miljoen euro en ligt hun premie ruim € 6 per maand per verzekerde onder de kostprijs. CZ geeft aan dat het anders moet. Er moet gezocht worden naar manieren om de kosten beter te beheren. Dat is makkelijk gezegd, maar lastiger uitvoerbaar.

Het duurt nog meer dan een half jaar tot de verzekeraars de premies voor de zorgverzekering 2019 bekendmaken, maar de eerste tekenen lijken niet erg positief! Wij houden het voor jou in de gaten.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 1 september 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Reacties (1)

Geplaatst door: te walczak ()

Schandalig voor woorden , jullie maken heel Nederland kapot met deze prijzen.
Jullie gaan niet met guldens omhoog , maar met euro,s meer als 2x het dubbele.
De werkende mensen in Nederland kunnen dit bijna niet meer betalen.
40 jaar geleden koste de maandpremie per persoon 17,50 gulden tel uit je winst.
Mijn vrouw werkte toen bij cz vandaar dat ik het weet.
De euro maakt dit land kapot vanaf het begin dat deze is ingevoerd.
Mensen houden jullie dit nog lang vol ?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie