Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Zorgdirect laat de premie sterk stijgen

door Juul Dijkhuis 3 reacties Leestijd: 2 minuten

Twee labels van de kleine verzekeraar Eno hebben de premie voor de zorgverzekering 2019 bekend gemaakt. Het gaat om de regionaal werkende Salland en de online verzekeraar Zorgdirect. De verhoging van Salland valt mee, maar Zorgdirect komt met een verhoging van € 11,40 per maand. Een sterke verhoging van de online verzekeraar.

Salland kondigt premiestijging van ruim 5 euro aan

Salland is een verzekeraar in de provincies Gelderland en Overijssel, waar ze ook alleen maar actief zijn. Zij verhogen de premie met € 5,40 naar € 106,90. Vorig jaar verraste Salland de zorgwereld met een premieverlaging van € 11,45, waar de meeste andere verzekeraars een premieverhoging aankondigden.

Wordt Zorgdirect de sterkste stijger?

Van de verzekeraars die de premie voor volgend jaar bekend hebben gemaakt, is Zorgdirect tot nu de sterkste stijger. In 2018 was Zorgdirect nog de goedkoopste verzekeraar met een restitutieverzekering. Dit zijn zorgverzekeringen met een volledige keuzevrijheid in zorgverleners.

Dat kwam mede door de korting van 5% die je krijgt als je de zorgverzekering via Poliswijzer.nl afsluit. Wil je weten of deze verzekeraar ook in 2019 een scherpe premie biedt? Vergelijk na 12 november op Poliswijzer.nl alle restitutieverzekeringen.

Premies basisverzekeringen Salland 2019

Eigen risico Premie 2019 Premie 2018 Verschil in € Verschil in %

Salland

€ 385 € 106,90 € 101,50 + € 5,40 + 5,3%

ZorgDirect

€ 385 € 124,90 € 113,50 + € 11,40 + 10,0%

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 1 september 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Reacties (3)

Geplaatst door: Juul ()

In het artikel staat nu Gelderland en Overijssel. Bedankt voor de aanvulling!

Geplaatst door: Arné van den Boom ()

Zorgdirect heeft nog steeds een mooie premie voor de restitutieverzekering. Op zaterdagochtend lees ik dat de premie nog steeds concurrerens is t.o.v de meeste concurrenten. Deze kleine speler heeft tenminste de premie als bekend gemaakt., waar veel restitutieprijzen nog onbekend zijn. Maandag moet iedereen de premie bekend hebben gemaakt. Ben benieuwd naar her oversicht restitutie maandag 12 november

Geplaatst door: Arné van den Boom ()

Beste Juul,

Salland heeft een zgn. Regiopolis voor de provincies Gelderland en Overijssel. Ons werkgebied is dus een stuk groter dan nu vermeld staat. Zou je zo vriendelijk willen zijn om dit aan te passen? Dank alvast.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie