Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Zorgverzekeraars Nederland wil een transparantere zorgmarkt

Leestijd: 2 minuten

In Nederland zijn de verschillende zorgverzekeraars verenigd onder de branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland (ZN), de organisatie die de belangen van de zorgverzekeringsmaatschappijen behartigt. De vereniging, met als voorzitter Andre Rouvoet, heeft de afgelopen week een actieplan gepresenteerd waarin de zorgverzekeraars opgedragen worden om te werken aan een overzichtelijk polisaanbod, duidelijke polisvoorwaarden en dus een transparantere zorgmarkt.

Andre Rouvoet Zorgverzekeraars NederlandHiermee probeert Zorgverzekeraars Nederland de consument weer door de bomen het bos te laten zien. Een belangrijk punt in het actieplan is door middel van een bijsluiter verzekerden op de hoogte te brengen van bijzondere voorwaarden van een polis. Zo is op een eenvoudige manier te zien welke zorg voor een verzekerde gecontracteerd is. Ook is het idee om vaste tarieven te hanteren bij het bezoek aan een ziekenhuis of instelling, zodat makkelijk te zien is hoeveel een verzekerde aan eigen risico moet betalen.

Een ander belangrijk punt in het actieplan is dat verzekerden zo eenvoudig mogelijk moeten kunnen overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Verzekerden met een persoonsgebonden budget of met een machtiging hoeven dan niet meer te vrezen deze kwijt te raken omdat ze zijn overgestapt.

Het actieplan is opgesteld nadat de zorgverzekeraars de afgelopen maanden hebben zitten brainstormen over de punten die volgens hen beter kunnen. Het actieplan gaat onmiddellijk in. Voor een aantal punten hebben de verzekeraars meer tijd nodig, aldus Zorgverzekeraars Nederland.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: maandag 18 september 2017
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie