Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Zorgverzekeraars sturen consumenten

Leestijd: 1 minuut

Zorgverzekeraars gebruiken 'trucjes' om consumenten naar bepaalde polissen te leiden. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) donderdag publiceerde.

Uit het onderzoek naar zorgverzekeringen in 2012 en 2013 kwam naar voren dat sommige zorgverzekeraars drempels opwerpen voor consumenten die niet tot een bepaalde doelgroep behoren. Zij konden een polis alleen afsluiten door te bellen of een schriftelijk verzoek in te dienen terwijl de doelgroep zich via de website kon inschrijven.

Ook was een polis die nog wel op de markt is voor bestaande verzekerden, niet voor nieuwe verzekerden af te sluiten. Doelgroepen waar zorgverzekeraars zich op richten, zijn bijvoorbeeld studenten, gezinnen of ouderen. De zorgautoriteit vindt de manier waarop verzekeraars doelgroepen naar bepaalde polissen sturen, "onwenselijk".

Van overtredingen van de acceptatieplicht is overigens geen sprake, zegt de NZa. Die plicht houdt in dat iedereen toegang heeft tot elke basisverzekering, ongeacht gezondheidskenmerken, ziektehistorie of leefstijl. De zorgautoriteit gaat wel kijken of ze maatregelen kan treffen tegen het 'sturen' van consumenten.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 16 september 2014
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie