Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Waar zijn Turien & Co, Youcare en Azivo gebleven?

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

 Een aantal aanbieders van zorgverzekeringen zie je niet terug in 2017. Waar zijn deze verzekeraars gebleven en wie neemt de taken van deze afhakers over?

Meer dan 50 zorgverzekeraars

Er zijn 52 zorgverzekeraars die je allemaal kunt vergelijken op Poliswijzer.nl. De drie zorgverzekeraars die stoppen per 2017 zijn kleine verzekeraars, dus de impact op de zorgmarkt is niet groot. Verzekerden die bij deze verzekeraars zitten krijgen voor 2017 gewoon een nieuwe zorgverzekering, maar wel met een andere naam. Let op - de veranderingen kunnen groter zijn dan alleen de naam. De nieuwe verzekeraar biedt namelijk andere aanvullende zorgverzekeringen aan. Het is in ieder geval goed om niet zomaar akkoord te gaan met de nieuwe zorgverzekering voor 2017. Een goed moment om te vergelijken en de beste zorgverzekering te kiezen. Wij hebben voor jou uitgezocht welke verzekeraars taken overnemen.

Turien & Co gestopt met zorgverzekeringen?

Turien & Co is een volmachtbedrijf. Dat wil zeggen dat ze verzekeringen onder eigen naam afsluiten, maar de zorgverzekering bij een verzekeraar onderbrengen. Eigenlijk kopen ze dus bij andere verzekeraars in en nemen bepaalde werkzaamheden van de verzekeraars over. In 2016 is Turien & Co de volmacht van VGZ kwijtgeraakt. De verzekerden van Turien & Co krijgen voor 2017 een voorstel van VGZ of van Avéro Achmea. Houd er wel rekening mee dat de premie in 2017 sterk gaat stijgen. Dit geldt niet alleen voor Turien & Co, maar voor vrijwel alle verzekeraars.

Zorgverzekering Youcare stopt in 2017

Het samenvoegen van zorgverzekeraars is mede ingegeven door regelgeving waar verzekeraars aan moeten voldoen, en natuurlijk het kostenplaatje. Bij Youcare is de overweging niet anders. Het is een label van Avéro Achmea. Per 2017 wordt Aevitae de naam waar de verzekerden een polis van krijgen. Dit is een volmachtbedrijf dat onder andere werkt met VGZ en met Achmea. Naast de zorgverzekering bieden ze ook schadeverzekeringen aan.

Niet meer verzekerd bij Azivo, maar bij Menzis

Azivo is een kleine verzekeraar met de focus op de regio Den Haag en Zoetermeer. Het was al acht jaar een onderdeel van Menzis. Er is besloten om de stekker te trekken uit Azivo. Verzekerden krijgen voor 2017 een polis van Menzis thuisgestuurd. De zorgverzekering van deze verzekerden zal zo goed mogelijk afgestemd worden op de polis van Azivo over het jaar 2016. De naam Azivo verdwijnt volgend jaar.

Akkoord gaan met het voorstel van de nieuwe zorgverzekeraar, of toch niet?

Verzekeraars sturen alle verzekerden een verlengingsvoorstel. Verzekerden van Turien & Co, Youcare en Azivo krijgen een voorstel van de zorgverzekeraar die de werkzaamheden over neemt. Dit is een goed moment om niet zomaar over te stappen naar de nieuwe verzekeraar. Je gaat toch al veranderen, selecteer dan gelijk de zorgverzekering die het beste bij jou past tegen de laagste premie. Ingaan op het voorstel van de nieuwe verzekeraar doe je als blijkt dat het inderdaad de beste keuze voor jou is.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 28 september 2017

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie