Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Zorgverzekering 2018 van ONVZ weer duurder

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

onvz.gifVorig jaar heeft ONVZ de premie voor de zorgverzekering nog met ruim 5% verhoogd. Ook dit jaar komt de verzekeraar niet onder een prijsverhoging uit. De premie voor 2018 stijgt met 2,1%. In vergelijking met de andere zorgverzekeraars blijft ONVZ één van de duurdere aanbieders. Tenminste als je alleen vergelijkt op basis van de premie van de basisverzekering.

Labels

Ook de labels onder de vlag van ONVZ hebben verhogingen doorgevoerd. PNOzorg en VvAA laten de maandpremie met € 2,30 stijgen.

Ondanks klantengroei toch verlies

Volgens de website van de verzekeraar zijn ze in 2016 ongeveer met 1700 verzekerden gegroeid naar 465.500 in totaal. Toch is het geen goed jaar geweest voor ONVZ. Ze hebben namelijk een verlies geleden van 21,5 miljoen euro. 

Vrije zorgkeuze

ONVZ is een restitutieverzekeraar. Dat betekent dat je helemaal vrij bent om je dokter en ziekenhuis te kiezen. En dat ze behandelingen volledig vergoeden tot wat wettelijk is toegestaan.

Premies basisverzekeringen ONVZ 2018

Zorgverzekering Eigen risico Premie 2018 Premie 2017 Verschil in € Verschil in %

ONVZ
standaard eigen risico

€ 385 € 118,34 € 115,91 + € 2,43 + 2,1%
ONVZ
maximaal eigen risico
€ 885 Volgt € 90,91 + € 0,00 + 0,00%

Deel dit artikel op:


Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie