Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Zorgverzekering DSW in 2020 fors duurder

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

Vorige week dinsdag voorspelde het kabinet nog een premiestijging van ongeveer € 3 per maand, maar verzekeraar DSW voert een verhoging door van het dubbele. De nieuwe maandpremie komt op € 118 per maand. De trend is gezet!

premie-dsw.PNG

Vorig jaar maakte DSW ook één week na Prinsjesdag de premie voor het nieuwe jaar bekend. Toen was het nog een grote meevaller. Er werd een verhoging verwacht van € 10 per maand, maar DSW nam toen genoegen met een verhoging van € 4,50. Dit jaar gebeurt het tegengestelde.

DSW is weer veruit de vroegste

Zorgverzekeraars hebben tot 12 november de tijd om de premie voor de zorgverzekering 2020 bekend te maken. Andere verzekeraars zeggen deze tijd ook nog nodig te hebben voordat ze iets zinnigs kunnen zeggen over de premie voor het nieuwe jaar. Eén van de redenen voor het lange wachten is dat andere verzekeraars de concurrentie willen afwachten, maar dat noemen ze uiteraard zelf niet als argument. Vooral de goedkoopste verzekeraars proberen elkaar af te troeven.

Wat gaan volgens ons de goedkoopste verzekeraars doen in 2020?

De politieke voorspelling wijkt vaak sterk af van de praktijk. Daarom hebben wij ook voor 2020 weer zelf een voorspelling losgelaten op de zorgpremie.  Hiervoor hebben wij gebruik gemaakt van door onszelf verzamelde data. Volgens onze voorspelling komt de premie van de vijf goedkoopste verzekeraars uit op:
voorspelling-goedkoopste.png

Ook hebben wij onze data gebruikt voor het voorspellen van de premie van de vier grootste verzekeraars: Zilveren Kruis, VGZ, Menzis en CZ. 

Waardoor stijgt de premie van DSW sterk?

De verzekeraar geeft aan dat ze minder reserves terug kunnen geven aan de verzekerden, dus moet de premie fors omhoog. Ook speelt de sterke stijging van de personeelskosten in de zorg mee en de steeds hogere uitgaven voor medicijnen. De kosten zijn door het kabinet te laag ingeschat volgens de verzekeraar, dus stijgt de premie van DSW dubbel zo hard.

We houden je op de hoogte van de verhogingen van andere verzekeraars. Wil je van ons een mailtje zodra alle premies bekend zijn? Meld je dan aan voor onze Poliswekker.

Deel dit artikel op:


Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie