Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Zorgverzekering op Maat laat minima in Emmen 510 euro besparen

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

zorgverzekering op maat emmen.jpgSamen met de gemeente Emmen heeft Poliswijzer.nl een pilot opgezet om de minima uit de gemeente Emmen aan een betaalbare zorgverzekering te helpen. Dit als alternatief voor de prijzige collectieve zorgverzekering. We zijn erg blij met de resultaten. Landelijk was het overstappercentage 6%. Binnen het collectief van de gemeente Emmen hebben 50% van de verzekerden een andere zorgverzekering gevonden. En niet zonder succes! De minima bespaart namelijk gemiddeld € 510 per jaar. Daar doen we het voor!

De gemeente Emmen heeft een alternatief voor de collectieve zorgverzekering aan de bewoners aangeboden, omdat de collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis te duur werd. Het alternatief heeft de naam ‘Zorgverzekering op Maat’ gekregen. De verzekerden in het collectief contract zijn in de laatste twee maanden van 2017 geholpen om de zorgverzekering voor 2018 zo goed mogelijk af te stemmen op de persoonlijke situatie. Dit was mogelijk door de huidige polis aan te passen of door een overstap naar een andere zorgverzekering. Door een persoonlijke begeleiding van vrijwilligers van onder andere Vluchtelingenwerk, Leger des Heils en Humanitas zijn veel Emmenaren die van weinig rond moeten komen geholpen. Hiervoor heeft Poliswijzer.nl een website gelanceerd speciaal gericht op de inwoners van de gemeente Emmen.


De besparing is indrukwekkend!


De gemiddelde overstapper houdt in 2018 een bedrag over van € 510. Naast de besparing hebben ze nu een verzekering die perfect aansluit op hun zorg wensen voor 2018. De overbodige dekkingen zijn overboord gegooid. Met de pilot hebben wij samen met de Gemeente Emmen en de vrijwilligers aan kunnen tonen dat er veel geld te besparen is. Mooi om te zien dat de besparing terecht komt bij Emmenaren die het geld goed kunnen gebruiken.

Vanmorgen heeft de gemeente Emmen een persconferentie gegeven over dit succes. Wethouder Jan Bos was zeer lovend over het behaalde succes. Hij was vooral blij met de grote besparing voor de minima. Naast aandacht van de media waren er ook andere gemeenten aanwezig. Ze zitten in een vergelijkbare positie als waar de gemeente Emmen vorig jaar in zat. Het collectief verzekeren van de zorg wordt steeds minder interessant. De collectieve kortingen stellen nog maar weinig voor en de samengestelde zorgverzekeringen zijn te duur.

Wij bedanken de gemeente Emmen en de vrijwilligers voor de samenwerking. Samen hebben wij aangetoond dat de Zorgverzekering op Maat een goed alternatief is voor de collectieve zorgverzekering. Een effectieve manier om de minima meer te besteden te geven!

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: maandag 19 december 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie