Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Zorgverzekering van Menzis duurder in 2019

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

Menzis heeft drie basisverzekeringen. De omvang van de verhogingen verschilt sterk onderling. De Basis Voordelig wordt maar liefst € 6 per maand duurder en de duurdere Basis en Basis Vrij maar € 3. Met deze hoging blijft de verzekeraar onder de verhoging van concurrent CZ. VGZ heeft verhogingen van € 4,75 doorgevoerd. 

Nu wel een premieverhoging

Vorig jaar hebben de meeste verzekeraars premieverhogingen doorgevoerd, maar Menzis hield de premie gelijk. Helaas is het dit jaar niet gelukt. Ze hebben een deel van de reserves gebruikt om de premieverhoging beperkt te houden. Financieel directeur Frank Janssen verwacht een verdere stijging van de zorgkosten in de komende jaren. Volgens hem wordt het een uitdaging om de zorgkosten ook in de toekomst betaalbaar te houden.

Menzis biedt drie vormen basisverzekeringen aan:

  • Menzis Basis Voordelig -  een naturapolis
  • Menzis Basis - ook een naturaverzekering
  • Menzis Basis Vrij - dit is een restitutieverzekering

Acceptatie en voordelen

Menzis heeft voor de aanvullende verzekeringen geen selectie op leeftijd of gezondheid. Je wordt dus nooit afgewezen voor een zorgverzekering. Voor alle basisverzekeringen geldt weer dat je bij alle ziekenhuizen terecht kunt. 

Premies basisverzekeringen Menzis 2019

Eigen risico Premie 2019 Premie 2018 Verschil in € Verschil in %

Menzis Basis Voordelig

€ 385,- € 109 € 103 + € 6 + 5,8%

Menzis Basis

€ 385,- € 122 € 119 + € 3 + 2,5%

Menzis Basis Vrij

€ 385,- € 125 € 122 + € 3 + 2,5%

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 21 april 2020

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie