Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
PMA zorgverzekering 2022 en PMA premies
Beoordeling

Dit cijfer is gebaseerd op de resultaten uit een grootschalig onderzoek naar de tevredenheid van Nederlanders over hun zorgverzekeraar uitgevoerd door Telegraaf Media Groep en Poliswijzer.nl.

Lees het Nationaal Zorgverzekeraars Onderzoek
TMG Poliswijzer.nl
7,4
15 reviews

PMA zorgverzekering 2022 en PMA premies

PMA staat voor 'Positive Mental Attitude'. PMA is de afgelopen 22 jaar uitgegroeid tot de grootste aanbieder van (collectieve) verzekeringen en kortingsregelingen. PMA heeft meer dan 850.000 tevreden relaties. Menzis werkt al jaren samen met PMA. Zo is op initiatief van PMA in 2006 de PMA zorgverzekering ontstaan. Je betaalt de premie aan Menzis en deze keert ook de vergoedingen uit en verleent de service. Je premie is via PMA een stuk lager.

Vergelijk alle verzekeringen van PMA zorgverzekering Of vergelijk met je huidige PMA zorgverzekering verzekering

Premies

De zorgpremie 2022 van PMA staat in onderstaande tabel zodra PMA deze bekendmaakt. Wil je een seintje ontvangen wanneer de premies van alle zorgverzekeraars bekend zijn? Meld je dan aan voor de Poliswekker

PMA - Basisverzekering Polis Premie 2022 p.m. Premie 2021 p.m. Verschil in € Verschil in %
PMA Basis Voordelig Natura beperkt € 117,00 %
PMA Basis Natura € 123,50 %
PMA Basis Vrij Restitutie € 133,00 %

Premie voor de basisverzekering PMA 2022

De dekking in de basisverzekering is door de overheid vastgesteld en bij alle zorgverzekeraars gelijk. De premie verschilt wel. Het afsluiten van de basisverzekering is verplicht. Ook kinderen tot 18 jaar moeten een basisverzekering afsluiten, maar zij betalen hier geen premie voor. Met de PMA Basis Vrij heb je een vrije zorgkeuze. Je hoeft voor een volledige vergoeding dus niet naar een gecontracteerde zorgverlener.

Premie voor de aanvullende zorgverzekering PMA 2022

PMA biedt verschillende aanvullende verzekeringen aan. Je kiest voor een aanvullende verzekering voor medische behandelingen die niet in de basisverzekering zitten. Het gaat bijvoorbeeld om alternatieve geneeswijzen, tandartskosten en fysiotherapie. Ook voor de aanvullende verzekering betalen verzekerden tot 18 jaar geen premie. Kinderen zijn tot die leeftijd namelijk meeverzekerd op de polis van de ouders. Bij PMA heb je de keuze uit negen aanvullende verzekeringen.

Polissen

Hieronder staat het overzicht van alle basis-, aanvullende- en tandverzekeringen van PMA zorgverzekering.

Aanvullende verzekering

 • Aanvullend
 • Extra Aanvullend
 • JongerenVerzorgd
 • ExtraVerzorgd 1
 • ExtraVerzorgd 2
 • ExtraVerzorgd 3

Tandverzekering

 • TandVerzorgd 250
 • TandVerzorgd 500
 • TandVerzorgd 750

Extra service

De PMA zorgverzekering is een grote collectiviteit ondergebracht bij Menzis. Via PMA kun je bij Menzis collectiviteitskorting (mu.v. Menzis Basis Voordelig) ontvangen en aanspraak maken op de PMA bonus. De PMA bonus moet door de klant zelf tussen 1 november en 31 december online via de PMA-website aangevraagd worden. 

Voordelen

 • Mobiel declareren
 • Sparen voor korting en artikelen op het gebied van gezondheid met het spaarsysteem SamenGezond

Nadelen

 • Kinderen van 10 t/m 17 jaar betalen premie voor de tandverzekering Tandverzorgd 750
 • 1 jaar wachttijd voor orthodontie/kronen/bruggen.

Vergelijk en bespaar tot € 504
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie