Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
PMA zorgverzekering 2022 en PMA premie 2022

PMA zorgverzekering 2022 en PMA premie 2022

PMA staat voor 'Positive Mental Attitude'. PMA is de afgelopen 22 jaar uitgegroeid tot de grootste aanbieder van (collectieve) verzekeringen en kortingsregelingen. PMA heeft meer dan 850.000 tevreden relaties. Menzis werkt al jaren samen met PMA. Zo is op initiatief van PMA in 2006 de PMA zorgverzekering ontstaan. Je betaalt de premie aan Menzis en deze keert ook de vergoedingen uit en verleent de service. Je premie is via PMA een stuk lager.

Vergelijk alle verzekeringen van PMA zorgverzekering Of vergelijk met je huidige PMA zorgverzekering verzekering

Premies

Zorgverzekeraar PMA verhoogt de premie naar verhouding net zoveel als risicodrager Menzis. Dit maakt de natura basisverzekering van PMA € 3,09 per maand duurder. Ook PMA heeft de premiestijging dus beperkt kunnen houden.

PMA - Basisverzekering Polis Premie 2022 p.m. Premie 2021 p.m. Verschil in € Verschil in %
PMA Basis Voordelig Natura beperkt € 119,00 € 117,00 € 2,00 + 1,7%
PMA Basis Natura € 126,59 € 123,50 € 3,09 + 2,5%
PMA Basis Vrij Restitutie € 136,56 € 133,00 € 3,56 + 2,7%

Premie voor de basisverzekering PMA 2022

De dekking in de basisverzekering is door de overheid vastgesteld en bij alle zorgverzekeraars gelijk. De premie verschilt wel. Het afsluiten van de basisverzekering is verplicht. Ook kinderen tot 18 jaar moeten een basisverzekering afsluiten, maar zij betalen hier geen premie voor. Met de PMA Basis Vrij heb je een vrije zorgkeuze. Je hoeft voor een volledige vergoeding dus niet naar een gecontracteerde zorgverlener.

Premie voor de aanvullende zorgverzekering PMA 2022

PMA biedt verschillende aanvullende verzekeringen aan. Je kiest voor een aanvullende verzekering voor medische behandelingen die niet in de basisverzekering zitten. Het gaat bijvoorbeeld om alternatieve geneeswijzen, tandartskosten en fysiotherapie. Ook voor de aanvullende verzekering betalen verzekerden tot 18 jaar geen premie. Kinderen zijn tot die leeftijd namelijk meeverzekerd op de polis van de ouders. Bij PMA heb je de keuze uit negen aanvullende verzekeringen.


Polissen

Hieronder staat het overzicht van alle basis-, aanvullende- en tandverzekeringen van PMA zorgverzekering.

Aanvullende verzekering

 • Aanvullend
 • Extra Aanvullend
 • JongerenVerzorgd
 • ExtraVerzorgd 1
 • ExtraVerzorgd 2
 • ExtraVerzorgd 3

Tandverzekering

 • TandVerzorgd 250
 • TandVerzorgd 500
 • TandVerzorgd 750

Extra service

 • De PMA zorgverzekering wordt aangeboden in samenwerking met Menzis
 • Mogelijkheid om het verplicht eigen risico gespreid over 10 maanden te betalen (aanvragen voor 31-01-2022)
 • Uitgebreide zorgvinder met informatie over contracten, ervaring van de patiënt en de wachttijd
 • PMA heeft samen met de andere labelsAnderzorg, HEMA en VinkVink zijn net zoals PMA onderdeel van Menzis van Menzis de meeste keuze in gecontracteerde GLI zorgverlenersGLI staat voor gecombineerde leefstijl interventie. Een GLI zorgverlener helpt door gedragsverandering, zoals meer bewegen, gezonder in het leven te staan.
 • Gratis deelname aan het SamenGezond spaarprogrammaMet het spaarprogramma SamenGezond spaar je punten die je in een webshop kunt besteden aan interessante kortingen, leuke producten op het gebied van gezondheid of een donatie aan een goed doel. Je kunt op verschillende manieren punten sparen: bijvoorbeeld door niet te roken, vragenlijsten in te vullen over je leefstijl of als je aangeeft dat je in het donorregister staat geregistreerd. En door gezonde apps te gebruiken zoals RunKeeper, de fiets-app Strava of de wandel-app van Natuurmonumenten.

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie