Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Zorgverzekeraar UMC

UMC zorgverzekering 2023 en UMC premie 2023

Zorgverzekeraar UMC richt zich speciaal op medewerkers van academische ziekenhuizen en hun gezinsleden. UMC is onderdeel van coöperatie VGZ en heeft bijna 100.000 verzekerden.Als je de zorgverzekering van UMC via je werkgever afsluit krijg je vaak korting op je premie.

Vergelijk alle verzekeringen van Zorgverzekeraar UMC Of vergelijk met je huidige Zorgverzekeraar UMC verzekering

Premies

De zorgpremie 2023 van UMC wordt € 9,30 tot € 9,51 per maand hoger. Dit ligt net onder de door de overheid verwachte premiestijging van €  10. Je betaalt volgend jaar tot € 114,12 meer voor de restitutiepolis van UMC. 

UMC - Basisverzekering Polis Premie 2023 p.m. Premie 2022 p.m. Verschil in € Verschil in %
UMC Ruime Keuze Natura € 141,95 € 132,65 + € 9,30 + 7%
UMC Zorgverzekering Restitutie € 147,85 € 138,34 + € 9,51 + 6,9%

Basisverzekering premie UMC 2023

Het afsluiten van een basisverzekering is verplicht. Deze verzekering dekt de meest noodzakelijke zorg, zoals ziekenhuiskosten, medicijnen en de huisarts. Het maakt voor de premie een groot verschil welke verzekeraar je kiest, maar voor de dekking niet. Deze is namelijk overal gelijk. De basisverzekering van UMC is goed betaalbaar. Jonge verzekerden tot 18 jaar oud betalen geen premie. Ze zijn dus gratis verzekerd.

Aanvullende verzekering premie UMC 2023

Medische kosten als behandelingen van de fysiotherapeut, orthodontist en de tandarts kun je verzekeren in een aanvullende verzekering. De verzekeraar UMC biedt meerdere aanvullende verzekeringen aan. De hoogte van de premie hangt af van de omvang van de aanvullende dekking. Een aanvullende verzekering is niet verplicht, maar kan wel verstandig zijn.


Polissen

Hieronder staat het overzicht van alle basis-, aanvullende- en tandverzekeringen van Zorgverzekeraar UMC.

Basisverzekering

Aanvullende verzekering

 • UMC Extra Zorg Instap
 • UMC Extra Zorg 1
 • UMC Extra Zorg 2
 • UMC Extra Zorg 3

Tandverzekering

 • UMC Extra Tand 1
 • UMC Extra Tand 2
 • UMC Extra Tand 3

Extra service

 • Zorgverzekeraar UMC is onderdeel van VGZ, één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland
 • Mogelijkheid om het verplicht eigen risico gespreid over 10 maanden te betalen (aanvragen voor 31-01-2023)
 • Gratis deelname aan het platform Gezond LevenMet het platform Gezond Leven kun je met tips en online workshops jouw gezondheid en lifestyle verbeteren. Je kunt denken aan workshops over beter slapen, minderen piekeren, een burn-out voorkomen, maar ook omgaan met relatieproblemen en hulp bij een verslaving.
 • Gratis gebruik van de VGZ Mindfulness coach app

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie