Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Aanvullende modules FBTO: wat houdt het in?

Tijdens het lopende jaar je zorgverzekering aanpassen. Dat klinkt mooi. Bij de meeste zorgverzekeringen kun je alleen wijzigen vóór 1 januari met een looptijd van een jaar. En als het toch kan, is er vaak sprake van een lange wachttijd van 6 maanden. Zorgverzekeraar FBTO is een uitzondering op de regel. Met de FBTO zorgverzekering kun je namelijk ook gedurende het jaar je zorgverzekering wijzigen door sommige aanvullende modules aan te zetten. Hierdoor kun je alsnog een vergoeding krijgen voor zorg die je plotseling toch nodig blijkt te hebben.

De aanvullende modules FBTO

In totaal zijn er zes aanvullende modules waaruit je kunt kiezen. De premie verschilt per module. Sommige aanvullende modules kun je online aanzetten via de mijn FBTO omgeving. De meeste modules kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De modules die je tegelijk met je basisverzekering kiest zijn:

  • Gezichtszorg en orthodontie
  • Zorg in het buitenland
  • Spieren en gewrichten
  • Tand
  • Zorg & Herstel
  • Tand Ongeval

Er zijn 2 aanvullende modules die je gedurende het jaar kunt aanzetten. Als je later in het jaar een aanvullende module aanzet, dan gaat deze wijziging in per de 1e van de volgende maand. Deze modules kun je ook in 2024 het hele jaar door aanzetten:

  • Tand ongeval
  • Zorg in het buitenland

Voorwaarden bij aanvullende modules

Normaal gesproken kies je de aanvullende module bij het afsluiten van de basisverzekering bij FBTO. Hierdoor kun je de gekozen module meteen gebruiken. Zet je later in het jaar een aanvullende module aan, dan gaat deze pas in op de 1e van de volgende maand. Zet je bijvoorbeeld in mei een module aan dan kun je daar per 1 juni gebruik van maken en vanaf dan betaal je ook de premie. Je betaalt overigens geen premie voor kinderen onder de 18 jaar. Een module die aanstaat, kun je tijdens het jaar niet meer uitzetten. Let dus goed op welk vergoedingsbedrag je kiest als je een module aanzet. De module blijft aan staan tot en met 31 december. Vanaf 1 januari kun je een module weer wijzigen of uitzetten.

Geactualiseerd: donderdag 5 oktober 2023

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie