Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Basis Plus Module Zilveren Kruis: voor klein bedrag veel extra's verzekeren

De Basis Plus Module (BPM) is een aanvullende zorgverzekering van Zilveren Kruis. Voor € 2,25 per maand ben je verzekerd tegen zorgkosten die niet worden vergoed vanuit de basisverzekering. Vanuit de Basis Plus Module krijg je de volgende zaken vergoed:

 • Volledige vergoeding van zorg in het buitenland (spoedeisend)
 • Vervoer lichaam bij overlijden in het buitenland
 • Fysiotherapie bij hart- en vaatziekten, kanker en een beroerte, uitgevoerd door een PlusPraktijk (fysiotherapie praktijken)
 • Second opinion via Tweede Arts Online
 • Vragen stellen aan een medisch specialist van Royal Doctors

Basis Plus Module Zilveren Kruis

Vanuit de Basis Plus Module krijg je de volgende zaken deels vergoed:

 • Geregistreerde medicijnen die niet uit de basisverzekering vergoed worden (vergoeding verschilt per medicijn)
 • Tandartskosten na een ongeval (maximaal € 10.000)
 • Overnachtings- en vervoerskosten bij een expertisebehandeling in het buitenland (Zilveren Kruis moet hiervoor toestemming geven)

Inclusief 100% buitenlanddekking

De basisverzekering biedt een wereldwijde dekking, maar toch is er een beperking. Als de buitenlandse kosten hoger zijn dan in Nederland, betaal je het deel wat hoger is dan in Nederland zelf. Met de Basis Plus module krijg je geen rekening thuis gestuurd als je zorg in het buitenland hebt gebruikt. Zorg door de Zilveren Kruis alarmcentrale uitgevoerd, valt onder de dekking. Uiteraard moet er wel een medische noodzaak zijn voor de behandeling. Denk bijvoorbeeld aan ziekenhuiszorg, huisarts consult of ambulance vervoer. Andere voorbeelden zijn:

 • Spoedeisende behandeling tandarts
 • Spoedeisende farmaceutische zorg
 • Kosten door chronische aandoening
 • Buitenland vervoer verzekerde
 • uitwendige hulpmiddelen

Vergoedingen Basis Plus Module Zilveren Kruis

De vergoedingen uit de Basis Plus module zijn overigens standaard bij iedere aanvullende verzekering (1 t/m 4 sterren) van het Zilveren Kruis inbegrepen. Zilveren Kruis richt zich, door een aantrekkelijke premie te stellen, dan ook vooral op de groep verzekerden die normaal gesproken geen interesse zouden hebben in een aanvullende dekking. De reden hiervoor is vaak dat een aanvullende verzekering te uitgebreid en/of te duur is.

De vergoedingen in de Basis Plus Module zijn nuttige aanvullingen op de basisverzekering. De meeste mensen kiezen voor een aanvullende verzekering waar fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en/of tandkosten uit vergoed worden. De Basis Plus Module kies je als een volwaardige aanvullende zorgverzekering te duur is in jouw geval.

Tip: Gebruik de snelle en slimme filters op Poliswijzer.nl om de aanvullende dekking te vinden die het beste bij jou past en zie direct welke invloed de aanvullende verzekering heeft op de premie.

Geactualiseerd: donderdag 15 december 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 402
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie