Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Een winkelketen als zorgverzekeraar

In samenwerking met zorgverzekeraar Menzis biedt de HEMA sinds enige jaren de HEMA zorgverzekering aan. De HEMA is niet het eerste winkelbedrijf in Nederland dat zorgverzekeringen aanbiedt. Drogisterijketen Kruidvat begon er in 2006 mee in samenwerking met verzekeraar OHRA, om er in 2012 weer mee te stoppen. HEMA biedt overigens al jaren verzekeringen aan, onder meer voor de auto, inboedel en reizen.

hema.pngDe meeste zorgverzekeraars bieden ledenvoordeel aan in de vorm van korting op gezondheid gerelateerde zaken, zoals korting op de sportschool, korting op lenzen en brillen of korting op andere hulpmiddelen. Dit alles met de gedachte dat gezondere leden minder zorgkosten maken. De HEMA volgt deze gedachte niet en gooit het ledenvoordeel over een geheel andere boeg.


10% korting

Om klanten te binden, heeft de HEMA een kortingsprogramma gekoppeld aan deze zorgverzekering. Wie overstapt naar de zorgverzekering van HEMA krijgt een jaar lang 10 procent korting op veel artikelen uit het assortiment. Sinds 2018 verstrekt de Hema geen zorgverzekeringspassen die recht geven op een korting aan de kassa. Het werkt nu anders. De zorgverzekering moet je nu koppelen aan de Hema klantenpas. Op vertoon van de verzekeringspas krijg je dus geen korting meer. De focus ligr op een digitale pas. Tegen betaling van € 0,50 kun je nog een plastic pasje krijgen.

Er zijn een aantal uitzonderingen:

  • Op boeken en geneesmiddelen
  • Op facilitaire kosten (zoals vermaak- en bezorgkosten)
  • Op waardebonnen of cadeaubonnen (zoals cadeaukaarten)
  • Op de volgende producten, besteld op hema.nl: fotoproducten, fietsen, matrassen, 3D printen, ontwerp het zelf, Selected by HEMA en gebak
  • Op HEMA Verzekeringen, notarisservice, telecomproducten, Lekker Weg producten, HEMA Tickets, NS-actie, iTunes-producten

Is de Hema zorgverzekering toch niet de verzekeraar die jij zoekt? Ga dan alle zorgverzekeraars vergelijken in onze tool.

Geactualiseerd: 01-11-2018

Navigatie