Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Vijf voordelen vroeg overstappen zorgverzekering

pw-premies-bekend-2021.png

Elk jaar kun je weer vanaf half november tot en met 31 december overstappen op een andere zorgverzekering. De premies voor het volgende jaar zijn bekendgemaakt, en dan? Stap je gelijk over of kun je beter wachten tot de laatste dagen van het jaar? Dit zijn de voordelen als je vroeg overstapt.
 
De meeste mensen wachten tot de laatste week van december, maar vroeg vergelijken en overstappen heeft zo zijn voordelen. Wij vertellen er vijf:

1. Volop benutten van tijd

Als je vroeg begint met oriënteren, heb je nog genoeg tijd om het een en ander uit te zoeken voordat je echt overstapt. Je kunt bijvoorbeeld nog even bij je tandarts of orthodontist navragen wat de behandelingen in 2021 gaan kosten. Hier kun je de dekking in je nieuwe verzekering vervolgens op aanpassen. Bovendien: de zorgexperts van Poliswijzer hebben extra veel tijd om je te helpen met het geven van persoonlijk advies voor het geval je er online niet uitkomt.

2. Geen dubbele premie in januari

Je betaalt de premie voor de zorgverzekering altijd vooraf. Als je vroeg overstapt, dan ben je vaak op tijd met opzeggen vóór de laatste betaling van je oude zorgverzekering. Je betaalt dan geen twee keer premie voor je zorgverzekering in de maand januari. Stel dat dit wel gebeurt, dan krijg je de extra betaalde premie uiteraard wel weer teruggestort op je rekening.


3. Anticiperen op acceptatie zorgverzekering

De meeste verzekeraarsvinkje-geaccepteerd.PNG accepteren je nieuwe aanvraag direct. Soms kunnen verzekeraars eerst vragen stellen voordat ze jou als klant accepteren. Bijvoorbeeld als je een aanvullende zorgverzekering kiest met een uitgebreide dekking, zoals een tandverzekering met een vergoeding van 750 euro of hoger. Dit heet medische acceptatie. Het verschilt per verzekeraar hoe lang het duurt voordat je antwoord krijgt.

Als je op tijd bent overgestapt en de zorgverzekeraar wil jou niet accepteren, dan heb je nog genoeg tijd om een nieuwe zorgverzekering uit te zoeken. Wil je een nieuwe acceptatieprocedure voorkomen? Zet dan een vinkje bij ‘direct geaccepteerd’ onder stap 3 ‘aanvullende dekkingen’ en alleen de verzekeringen zonder wachttijd of medische acceptatie komen naar voren.

4. Alle tijd voor de feestdagen

Als je nu vergelijkt en overstapt van zorgverzekering, heb je die zorg niet meer voor de feestdagen. Kun je dan in alle rust genieten van een feestelijke decembermaand.

5. De premie voor 2021 staat vast; goedkoper wordt het niet

Anders dan bij energiecontracten wordt de premie niet goedkoper naarmate je langer wacht. De premie is vastgesteld in november en blijft gedurende 2021 zo gelden. Bovendien mogen verzekeraars geen welkomstpremies of kortingen geven, dus wachten tot het laatste moment (31 december) is niet nodig.

Het heeft dus veel voordelen om vroeg over te stappen en niet te wachten tot eind december. Je kunt ook eerst zorgverzekeringen vergelijken en op een later moment overstappen! 

Geactualiseerd: 17-11-2020


Gepubliceerd: vrijdag 29 november 2019
Geactualiseerd: dinsdag 17 november 2020

Vergelijk en bespaar tot € 504
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie