Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Kosten vaccinatie Corona: moet ik het zelf betalen?

Iedereen kan het coronavaccin krijgen, als het medisch gezien ook mogelijk is. Is het laten vaccineren vrijwillig of verplicht jouw zorgverzekeraar je te laten inenten? En hoe zit het met de kosten? 

kosten vaccinatie corona

Iedereen die voor het vaccin kiest, heeft de inentingen al gehad. In het laatste kwartaal van 2021 is de boosterprik in Nederland geïntroduceerd. Deze moet weer extra bescherming bieden tegen het coronavirus.  

Betaal ik het coronavaccin zelf?

Je betaalt de kosten niet zelf. Het is een landelijk inentingsprogramma waar je zelf geen kosten aan hebt. Er zitten dus geen directe financiële gevolgen aan het nemen van het vaccin. Uiteraard betalen we het indirect wel met zijn allen, want gezamenlijk moeten we alle zorgkosten dragen.

Betaal ik eigen risico voor het coronavaccin?

Nee, je betaalt geen eigen risico voor het krijgen van het coronavaccin. 

Corona en je zorgverzekering

Ben je in contact geweest met iemand met corona of heb je zelf klachten? Dan moet je een test doen. De test is gratis en gaat niet van je eigen risico af als de GGD  of de huisarts de test afneemt.  Ben je herstellende van ernstige coronaklachten? Dan krijg je via de basisverzekering een vergoeding voor herstelzorg.

Geactualiseerd: donderdag 2 juni 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie