Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp

Overstappen van zorgverzekering 2016

Overstappen van zorgverzekering is gemakkelijk dankzij de zorg vergelijkingssite van Ben Woldring. Middels de handige zorgvergelijker kun je alle zorgverzekeringen naast elkaar leggen. Hiermee wordt het vergelijken erg gemakkelijk. Met alle 56 zorgverzekeraars in de vergelijker is Poliswijzer.nl de meest volledige vergelijkingssite voor zorgverzekeringen. Zorgverzekeraars kunnen ons niet betalen om opgenomen te worden in de vergelijking. Daardoor is Poliswijzer.nl 100% onafhankelijk en alle verzekeraars krijgen dezelfde kansen. Omdat de zorgverzekeraars geen invloed hebben op de ranking, staat de voordeligste verzekering altijd bovenaan onze vergelijkingslijst.

Waarom overstappen van zorgverzekering?

Het verschil tussen de goedkoopste en duurdere basiszorgverzekeringen is ongeveer 25 euro per maand. Dit kan een verschil betekenen tot 300 euro per volwassen gezinslid op jaarbasis. En wellicht biedt een andere aanvullende verzekering je een hogere vergoeding, zodat je minder zelf hoeft te betalen aan medische kosten. Kortom: overstappen van zorgverzekering kan je flink geld opleveren.

Gemakkelijk overstappen via onze ziektekostenvergelijker

Heb je een goede verzekering gevonden met onze vergelijker? Via Poliswijzer.nl kun je dan heel gemakkelijk overstappen. Om de zorgverzekering af te sluiten sturen we je direct door naar de website van de zorgverzekeraar. Na het ontvangen van de polis heb je 14 dagen bedenktijd. Heb je vóór 1 januari een nieuwe polis gekozen? In dat geval zegt de nieuwe verzekeraar je huidige polis voor je op en ontvang je een nieuwe zorgpas.

Tussentijds overstappen van zorgverzekering

In een aantal gevallen kun je ook tijdens het kalenderjaar overstappen van zorgverzekering

  • Als je 18 jaar wordt
  • Als je dankzij een nieuwe baan wilt overstappen van een collectieve zorgverzekering (oude werkgever) naar een volgende collectieve zorgverzekering (nieuwe werkgever)
  • Je bent verzekerd via de polis van je (ex-) partner of ouders

Zeg je zelf je zorgverzekering op voor 1 januari? Dan heb je nog tot 1 februari de tijd om je aan te melden bij een zorgverzekeraar. De zorgverzekering gaat dan in met terugwerkende kracht vanaf 1 januari. Hierdoor heb je een maand langer de tijd om over te stappen.


Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2015
Geactualiseerd: maandag 25 juli 2016

Vergelijk en bespaar tot € 504
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie