Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Jongeren zorgverzekering vanaf 18 jaar

In Nederland moeten alle jongeren van 18 jaar en ouder zelf een zorgverzekering afsluiten. Welke polis voor jongeren is de beste keuze? Dat hangt van de persoonlijke situatie af. Poliswijzer.nl helpt je om eenvoudig de juiste jongeren verzekering te vinden en legt uit waar je op moet letten bij het afsluiten!

18-jaar-tijd-voor-een-eigen-zorgverzekering.jpg

Welke zorgverzekeringen voor jongeren zijn er?

Er zijn twee soorten verzekeringen in Nederland. De basisverzekering en de aanvullende verzekering. De basiszorgverzekering dekt de meest noodzakelijke ziektekosten en is verplicht voor iedereen. Daarnaast hebben veel verzekeraars een aanvullende verzekering voor jongeren. Deze verzekering is niet verplicht.

Wat is een aanvullende jongeren zorgverzekering?

Een aanvullende jongeren zorgverzekering dekt ziektekosten die veel jongeren maken. Je krijgt dan bijvoorbeeld vergoedingen voor fysiotherapie, lenzen, de anticonceptiepil, condooms of een bezoek aan de tandarts. Elke verzekeraar stelt zelf een aanbod samen. Check dus goed wat er precies in welke jongeren zorgverzekering zit en hoe hoog de vergoedingen zijn.

Orthodontie jongeren van 18 tot 22 jaar

Enkele verzekeraars vergoeden orthodontie bij kinderen tot 22 jaar in plaats van tot 18 jaar. De vergoeding binnen deze aanvullende verzekeringen is vaak uitgebreider dan de vergoeding voor orthodontie bij volwassenen. Dus ben je 18 jaar geweest, maar nog geen 22 jaar? Vergelijk dan extra kritisch als je in het nieuwe verzekeringsjaar een beugen nodig hebt.

Premiekorting op een zorgverzekering voor jongeren

Jongeren die een zorgpolis met een lage premie willen, kunnen ervoor kiezen om het verplichte eigen risico vrijwillig te verhogen. Als je gezond bent en je geen zorg nodig denkt te hebben, kan je zo elke maand flink besparen. Maar houd er wel rekening mee dat je een groter deel van de kosten zelf moet betalen als je toch zorg nodig hebt.

Overstappen als je 18 jaar wordt

Als je 18 jaar wordt, kun je natuurlijk dezelfde verzekering als je ouders houden. Maar misschien is die zorgverzekering voor jou helemaal niet aantrekkelijk. Bijvoorbeeld omdat de premie hoog is of omdat je een aanvullende vergoeding wilt die de verzekeraar van je ouders niet biedt. Het is dan verstandig om verschillende zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Je kunt hierdoor veel geld besparen. Dankzij snelle en slimme filtermogelijkheden zit je op Poliswijzer.nl zelf aan de knoppen en kun je realtime zien welke invloed jouw keuze heeft op de premie in verschillende situaties. Zo kies je simpel en snel de zorgverzekering die het beste bij je past.

Geactualiseerd: 02-09-2020


Gepubliceerd: donderdag 27 november 2014
Geactualiseerd: woensdag 2 september 2020

Vergelijk en bespaar tot € 504
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie