Verzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp

3 tips om geen eigen risico te hoeven betalen

door Juul Dijkhuis

Het eigen risico in de zorgverzekering kan een financiële klap in je gezicht zijn. Door slim te kiezen wie je behandeling doet, kun je besparen op het eigen risico. Benieuwd hoe dit zit? Lees onze drie tips.

eigen-risico.png

1.    Noodgeval? Kies voor de huisartsenpost in plaats van spoedeisende hulp

Heb je ’s nachts of in het weekend dringend medische hulp nodig? Je kunt terecht bij de spoedeisende hulp. Als de nood niet ontzettend hoog is, kun je ook kiezen voor de huisartsenpost. Dit heeft als voordeel dat je geen eigen risico verschuldigd bent. Bij de spoedeisende hulp betaal je dat wel.

2.    Laat vlekjes verwijderen door je huisarts

Sommige behandelingen kunnen net zo goed door de huisarts gedaan worden als door de medisch specialist in het ziekenhuis. Last van een vervelend plekje in je nek? Laat het weghalen door je eigen dokter. Ook hierbij geldt: voor de huisarts betaal je geen eigen risico.

hoge-rekening-ziekenhuis-buitenland.png

3.    Check vooraf de ziekenhuistarieven 

Moet je naar het ziekenhuis en gaan de kosten ten laste van je eigen risico? Je kunt uitzoeken welk ziekenhuis de laagste tarieven hanteert voor die behandeling. De meeste behandelingen zullen het eigen risico van € 385 overstijgen, maar er zijn ook goedkopere ingrepen zoals een wondje hechten. Leg de tarieven van ziekenhuizen vooral naast elkaar als je het eigen risico verhoogd hebt met bijvoorbeeld € 500. Het kan zomaar zijn dat een ziekenhuis even verderop 150 euro minder rekent.

Tony’s tip: Heb je het eigen risico dit jaar al helemaal verbruikt? Haal dan dit jaar nog even de medicijnen op. Volgend jaar zouden ze anders weer onder het eigen risico vallen.  

Meer besparen op je zorgverzekering? Vanaf half november kun je weer jouw zorgverzekering vergelijken met alle andere zorgverzekeraars in de markt. Daar kun je vast nog meer financieel voordeel mee behalen!

Deel dit artikel op:

Juul Dijkhuis

Webredacteur
Juul Dijkhuis
Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Navigatie